Gå med i Stim

Är du kompositör, textförfattare, arrangör eller musikförläggare? Stim finns till för dig!  

Alla som har skrivit en låt som spelats offentligt, eller blivit utgiven, kan ansluta sig till Stim. Om du skrivit kontrakt med ett musikförlag kan du också gå med i Stim, även om din musik ännu inte spelats offentligt. Du som skriver musik och text har rätt att få betalt när din musik spelas offentligt i Sverige eller i något annat land, och när den ges ut på cd, dvd eller motsvarande.

Anslut dig till Stim

Är du musikförläggare? Här kan musikförlag ansluta sig.

Bli medlem

När du varit ansluten i fem år och fått utbetalning senaste tre åren, kan du även ansöka om att bli medlem. Som medlem får du rätt att delta och rösta vid Stims föreningsstämmor. Det innebär en möjlighet att aktivt delta i beslut om Stims verksamhet som berör dig som musikskapare eller musikförlag. Du kan då delta och rösta vid Stims årsstämmor och aktivt vara med och besluta om frågor som är viktiga för dig och andra upphovspersoner. Läs mer och ansök om att bli medlem.

Det finns många fördelar med att vara med i Stim

  • Som ansluten behöver du inte själv se till att du får betalt när din musik spelas offentligt. Stim gör det åt dig - oavsett om du arbetar professionellt med musiken eller är en glad amatör. Det ger dig utrymme att satsa på ditt kreativa skapande.

  • Det är gratis att vara ansluten.

  • Alla pengar som kommer in går till våra anslutna musikskapare och musikförlag efter att omkostnaderna är betalda. Det beror på att Stim inte är en vinstdrivande organisation.

  • Du får regelbundet vår medlemstidning skickad hem till dig. Den är fulladdad med aktuell information om vad som händer i musikbranschen, intressanta reportage om musikskapare och mycket annat du kan ha nytta av.

  • Stim gör inga avdrag för administrativa kostnader när du får pengar för att din musik spelats i utlandet.

  • Tillsammans är vi starka! Det är tufft att stå upp för sina rättigheter som ensam musikskapare, men som ansluten till Stim - tillsammans med fler än 77 000 andra rättighetshavare - blir det förstås en helt annan tyngd i argumenten.

Läs mer om hur Stim fungerar