Vi står upp för musikens värde

Stim är en medlemsorganisation utan vinstintresse. Tillsammans med våra anslutna och kunder ger vi förutsättningar för skapande och återväxt i Sveriges musikliv.

Hur fungerar Stim?

Stims huvudsakliga uppdrag är att se till att musikskapare får ersättning för sin musik. När till exempel en radiostation spelar musik rapporterar den vad som har spelats till Stim – på så sätt får vi information om vad som har spelats, vilken tid låtarna spelades och vem som har spelat dem. På samma sätt rapporterar band, artister och orkestrar som framför livemusik sin musikanvändning.

Den som vill spela musik offentligt i sin verksamhet, skriver ett avtal genom Stim för att musikskaparna och musikförlagen ska få ersättning när deras verk spelas. Hur mycket musikanvändaren får betala för musiken beräknas utifrån hur mycket musiken används, hur stor deras verksamhet är och vilken typ av verksamhet de har. Bakgrundsmusik i en frisersalong är därför billigare än om musiken spelas på en konsert. Läs gärna mer på hemsidan om hur du går med i Stim som musikskapare, hur Stims organisation ser ut, hur vi hanterar utbetalningar, musiklicenser och mycket annat.

Jobba på Stim

Vill du jobba för musiken?

Besök Stims karriärsida! Där finns information om alla aktuella lediga tjänster du kan söka hos Stim. Du kan också välja att connecta med oss, via Facebook, LinkedIn eller epost. Då får du direkt veta när vi lägger upp en ny jobbannons.

Pressmeddelanden

För pressmeddelanden, bilder och annat viktigt, besök vårt pressrum.

Presskontakt

Eric Aronsson

Eric Aronson
[email protected]
08-783 95 65