Njut av musiken

Pengarna går till musikskaparna. Skaffa musiklicens från Stim och spela musik helt lagligt.

Har du fått brev från oss? Svara här!

Stim är en icke vinstdrivande organisation med fler än 90 000 anslutna. Pengarna fördelas och betalas ut till de som skapat musiken och deras musikförlag.

Med Stims musiklicens kan du spela musik från hela världen. Pengar för utländsk musik som framförs i Sverige skickar vi till motsvarande organisationer och rättighetshavare i andra länder. 

Du kanske redan betalar andra licenser som till exempel till SAMI. De pengarna går inte till musikskaparna. Vi representerar de som skriver musiken, texten eller arrangemanget – därför behöver du också en licens från Stim.

Så här går det till

Skaffa musiklicens

För att börja spela musik i din verksamhet skaffar du licens hos oss, antingen efter att du fått en förfrågan från oss eller på eget initiativ.

Spela all världens musik

Nu kan du spela musik i din verksamhet och bidra till att musikskapare får betalt för sin arbetsinsats.

Redovisa

Om du bedriver en viss typ av verksamhet t.ex. hotell, närrradio eller arrangerar livespelningar behöver du redovisa musikanvändningen. Det gör du efter att du fått en uppmaning om att redovisa, och även om du inte spelat någon musik. 

Njut av musiken!

Och var stolt över att du nu är en del av det globala nätverk som gör att låtskrivare får ersättning för sitt arbete. Det gör att de kan fortsätta skapa fantastisk musik för dig och för dina kunder!

30

Stim avsätter 30 miljoner kronor årligen för nationella musikfrämjande insatser som till exempel stipendier och projektstöd.

Vi ger dig tillgång till all världens musik

Med musik skapas en känsla för ditt varumärke. Det kan vara i din butik, restaurang, på ditt hotell eller när du arrangerar en konsert. Bakom varje låt finns en eller flera musikskapare. Vi arbetar utifrån lagen om upphovsrätt och finns till för musikskaparen och musikförlagen, men vi finns också till för att du ska kunna använda vilken musik du vill i din verksamhet.