Spotify och Stim

Här hittar du viktig information som rör Spotify. Hur mycket får du för en stream och när betalas pengarna ut? Vilka länder och perioder har vi redan betalat ut för - och hur får du egentligen ut din musik på Spotify? Det och många fler frågor får du svar på här.

Så här mycket får du i de olika tjänsterna

Spotify Premium: 1,31 öre per lyssning
Spotify Family: 0,85 öre per lyssning
Spotify Student: 0,50 öre per lyssning
Spotify Free: 0,18  öre per lyssning

Dessa värden varierar mellan de olika utbetalningstillfällen och siffrorna ovan är hämtade från Stimutbetalningen den 16 februari 2021 och gäller för den svenska tjänsten. De senaste siffrorna kan du läsa på vår allmänna sida för stream- och minutvärden.

Spotify Premium, Free, Family och Student

Spotify har olika varianter av sin tjänst. Premium och Free riktar sig till privatpersoner, där Premium är betaltjänsten och är fri från annonser, medan Free är gratis men finansieras av just annonser. Spotify Family är en paketlösning för hela familjen. Sedan en tid tillbaka har företagstjänsten Spotify Business tagits över av Soundtrack Your Brand. Spotify betalar för de olika tjänsterna var för sig och det betyder att när din musik spelas så blir ersättningen olika hög beroende på i vilken av tjänsterna musiken den används.

3 vanliga Spotifyrelaterade frågor

1. Hur mycket ger spelad musik på Spotify i Stimersättning?
2. Hur gör jag för att få ut min musik på Spotify?
3. Vad är en aggregator?

Logga in på Mina sidor för att få information om din utbetalning.

Läs också nyttig information om den aktuella Stimutbetalningen.