Använda musik i färdmedel

Bjuder du resenärerna på underhållning eller bakgrundsmusik? Det gör du rätt i! Forskning visar att rätt musik stärker ditt varumärke och ökar din försäljning. Musiken bidrar till en genomtänkt helhetsupplevelse inspirerar både resenärer, kunder och anställda. För att kunna välja fritt behöver du licens från Stim. 

De företag som vill erbjuda den som reser musik ombord på planet, båten eller tåget behöver en musiklicens från Stim. Du kan enkelt se vad det kostar och skaffa en licens som passar din verksamhet i Stims shop. 

Vart går pengarna?

De pengar du betalar in för licens betalar Stim ut som royalties till de som har skapat musiken. På så sätt är du som kund med och bidrar till att fler musikskapare kan få betalt för sitt arbete och fortsätta att skapa musik som vi andra kan njuta av. En riktig winwin!

Musik på flyget

Avgiften för musik ombord på flygplan är uppdelad i två delar, en för "boarding-music" och en för "inflight-music". Med boarding-music avses musik som framförs ombord på flygplanet när detta inte är i rörelse. Med inflight-music avses musik som framförs ombord på flygplanet när detta är i rörelse. 

Musik på tåget

Musiklicens från Stim för tåg ger er tillstånd att använda musik via radio och tv samt i inspelad form. Tillståndet gäller i både sittvagnar och sovvagnar. För serverings- och biovagnar gäller särskilda regler. Läs mer om detta under musik i servering respektive musik på bio och filmvisning.

Buss, taxi och båt

Du som erbjuder resenärer musik under resan betalar avgift baserad på passagerarkapaciteten per fordon. 

 

Vad kostar det? 

Enklast beräknar du pris i Stims shop. För dig som vill fördjupa dig finns priser och villkor.