Använda musik i servering

Musik är ett ett fantastiskt verktyg för att skapa den stämning och den atmosfär du vill ha. Musiken kan hjälpa dig att locka nya besökare och att få dem att komma tillbaka.

Oavsett om du väljer att spela upp musiken streamad från internet, från radio, eller någon annan typ av musikspelare så kan vi på Stim erbjuda dig en licens för bakgrundsmusik i din restaurang, café eller bar.​ 

Vart går pengarna?

De pengar Stim tar in fördelar vi mellan dem som äger rättigheterna till musiken enligt upphovsrättslagen. Stim ägs av rättighetshavarna och är en ekonomisk förening som inte har något vinstintresse för egen del. De pengar vi inkasserar från licenstagarna fördelar vi individuellt till musikskaparna och musikförlagen.

Hur beräknas kostnaden

Vi beräknar avgiften för ditt musikanvändande på antalet sittplatser och öppetdagar i din verksamet. För exempelvis en restaurang med upp till 40 sittplatser är årsavgiften 3 556 kr.

Övrig musikanvändning

Om du ibland har livemusik, dj, dans eller karaoke så behöver du komplettera din licens för det. Priser och villkor hittar du under Dans, klubb, diskotek.

Priser och villkor

Få reda på ditt pris genom att besöka vår sida för priser och villkor.