Nyhet21 november 2020
Idag lanserar Stim som ett av de första upphovsrättssällskapen i världen en app för sina medlemmar. Stimappen ger låtskrivare och kompositörer full tillgång till royaltydata och gör att man enkelt kan analysera utbetalningar från Stim för att se var och när ens musik har spelats och hur mycket pengar det har inbringat.

–  Vi jobbar ständigt med att utveckla våra tjänster utifrån våra medlemmars behov. Vi är väldigt glada och stolta över att ha tagit fram denna app i nära samarbete med våra låtskrivare, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder Relations på Stim.

Stim samlar in och betalar ut pengar för all musikanvändning globalt, oavsett om det gäller streamingtjänster eller till exempel en konsert utomlands. Detta särskiljer Stim från andra digitala upphovsrättssällskap. Den nya appen ger Stimanslutna låtskrivare en unik helhetsbild av alla royaltyflöden och innehåller också helt nya funktioner som till exempel att kunna se exakt var, när och vilka låtar som framförts för livespelningar. 

– Musikbranschen är en komplex bransch i ständig utveckling och som låtskrivare är det oerhört viktigt att få en transparent överblick av sina intäkter. Stimappen ger våra medlemmar lättillgänglig och fullständig access till sin data, säger Lina Heyman.

– Att få se inkomsterna så här gör det lättare för mig att värdera mina insatser, och att inte riskera att “sell myself short”, säger Hanna Jäger, låtskrivare som varit med och utvecklat appen.

– Äntligen kan man snabbt få tillgång till info som man ofta söker, utan att behöva kontakta någon eller gå igenom mängder av svårtolkade siffror, säger Johan “Jones” Wetterberg, låtskrivare som också varit delaktig i arbetet med appen.

I första lanseringen av appen ingår tre huvudsakliga funktioner: utbetalningsinformation, mina verk och nyheter från Stim.
 

Fakta
Stimappen finns tillgänglig i App Store nu och är gratis att ladda ner. Alla anslutna till Stim kan enkelt logga in med hjälp av Bank-ID.

Tags