test.jpg

Nya smarta webbverktyg
Nya smarta webbverktyg på Mina Sidor
Nyhet16 juni 2020
Var har min musik spelats egentligen? Och har jag fått betalt för konserterna i Luleå eller Oxelösund? Det är några av de frågor som Stimanslutna musikskapare ställer sig och som vi vill att de enkelt ska få svar på. Men för att uppnå det ställs höga krav på våra digitala tjänster, något som vi arbetat hårt med och som nu kommer visa sig för våra anslutna.

- Vi lever i en tid där mängden data ökar lavinartat. Ju mer digitala vi blir, desto mer information finns tillgänglig. När du som låtskrivare får betalt från Stim faller det sig därför naturligt att förvänta sig mer information om var pengarna faktiskt kommer ifrån. Alltså var, när och hur din musik har spelats.

Det säger Lina Heyman, chef på Stims avdelning Rightsholder relations, som varit initativtagare till arbetet med att ta reda på hur våra anslutna tänker med målet att omsätta deras behov i verkliga funktioner och tjänster.

- Stim genomför regelbundet enkäter och har löpande möten med låtskrivare och musikförlag, säger Lina. De senaste åren har vi utökat arbetet med att även göra djupintervjuer tillsammans med byrån Antrop. Genom det arbetet får vi ovärderlig kunskap om de anslutnas vardag och behoven som lyfts upp där ger en tydlig fingervisning om var vi ska ha vårt fokus framåt. I utvecklingen av våra digitala tjänster har detta varit särskilt betydelsefullt. Att löpande kolla av med rättighetshavarna vilka tjänster och funktioner som är viktigast för dem gör oss trygga i att vi utvecklar vad de faktiskt vill ha. Det började med lanseringen av Stim Music Room och nu är vi redo för nästa steg.

Stim öppnar nu en helt ny funktion på Mina Sidor där du som inloggad kan analysera dina utbetalningar på ett helt nytt sätt. Det här betyder att vi stegvis kommer lämna en pdf-tyngd verklighet bakom oss och gå mot ett helt och hållet interaktivt sätt att förstå sina Stimutbetalningar. Det ska vara tydligt och enkelt på en och samma gång!

Du kan klicka in dig på enskilda verk, se vilka musikkällor som gett mest pengar i utbetalningen, vilka länder du har fått ersättning ifrån – och självklart, se exakt vilka livespelningar som du har fått betalt för. Vi kallar den här tjänsten för ”Mina stimpengar”, kort och gott.

Håll utkik den 17 juni!

Den nya tjänsten Mina stimpengar släpps som en betaversion på Mina sidor för alla Stimanslutna musikskapare den 17 juni. Vi öppnar den alltså innan den är riktigt färdig för att du ska ha chansen att testa och se hur den fungerar. Utvecklingen kommer sedan fortsätta i dialog med våra användare så vi tar gärna emot synpunkter. Dela med dig av dina tankar på [email protected] och logga in på Mina sidor för att lära dig mer. Mycket nöje!
 

Läs gärna mer detaljer om Mina stimpengar och arbetet bakom.

Har du inte fått tillgång?

Detta är en tjänst under utveckling och alla har av olika anledningar ännu inte fått tillgång. Hör du till den gruppen och är nyfiken, hör av dig till [email protected]. Annars kan du lugnt vänta, den kommer att göras tillgänglig för alla anslutna.