Stim Music Room

Välkommen till Stim Music Room. Ett unikt initiativ där vi byggt en arbetsplats för våra anslutna låtskrivare, kompositörer och förlag. Här kan du skapa och spela in musik, ta med dig laptopen och jobba i vårt stora co-working space med fantastisk utsikt över Tantolunden eller träffa andra låtskrivare för möten eller samarbeten. Då och då har vi även olika events på vår lilla scen.

Du bokar studiotid genom att logga in på Mina sidor. Notera också att det finns vissa begränsningar för Music Room i syfte att minimera smittorisken, aktuella förhållningsregler hittar du i våra frågor och svar.

Stim Music Room är en 200 kvm stor arbetsplats i Stimhuset på Hornsgatan 103 på Södermalm i Stockholm. Här finns studior, scen och öppna arbetsytor där man kan jobba ostört eller träffa andra låtskrivare.

– Vi är otroligt stolta över att kunna bjuda in till Stim Music Room. Idén har växt fram i samtal med våra låtskrivare. Låtskrivaryrket kan vara ensamt särskilt i början av karriären. Stim Music Room är vårt svar på det. Vi öppnar en lokal som ger praktiskt stöd i låtskrivandet och där vill vi bygga en mötesplats för våra medlemmar. Det är en naturlig förlängning av vårt kärnuppdrag – att se till att de som skapar musiken får betalt för den, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder Relations på Stim.

Stims Music Rooms ordinarie öppettider är vardagar 9-17, men tillsvidare gäller något begränsade öppettider med anledning av covid-19.

Läs vidare på sidan för att se vilka instrument och utrustning som finns tillgängliga.

Co-working space & mötesrum

Dyk upp spontant och jobba i vårt co-working space! Den stora gemensamma arbetsytan i Stim Music Room och det mindre mötesrummet kan du besöka måndag till fredag utan någon föranmälan. Ungefär 30 personer kan arbeta härifrån samtidigt.

 

Studio A

Studio A är helt ljudisolerad och är perfekt för exempelvis produktion, mixning och sånginspelning. Rummet är 25 kvadratmeter stort och har plats för upp till 5 personer (för tillfället gäller maximalt 2 personer med anledning av coronapandemin). Studion har dessutom en magisk utsikt över Tantolunden.

 

Studio B

Studio B är ett tight och akustikbehandlat rum som passar utmärkt för låtskrivande och enklare inspelning. Rummet är 9 kvadratmeter och har plats för upp till 3 personer (för tillfället gäller maximalt en person med anledning av coronapandemin).

 

Frågor och svar

 Var ligger det?

– Vad ska jag ha med mig?

– När är det öppet?

Vi har samlat alla vanliga frågor om Stim Music Room på denna sida.

Har du fler frågor eller idéer? Maila musicroom@stim.se eller skriv till oss på sociala medier.

Stim Music Room
Music Room är till för musikskapare från alla tänkbara bakgrunder, erfarenheter och genrer och finns för att hjälpa besökarna att ta sig fram i musikbranschen. Till Stim Music Room är alla medlemmar välkomna, det enda som krävs för att få boka lokalen är att du är Stimansluten. Framöver planerar vi även ett brett program av föreläsningar, workshops och nätverksträffar för att både bidra med kunskap om branschen och skapa en viktig mötesplats. 

Stim Music Room är något helt nytt bland upphovsrättssällskap i världen och har utvecklats tillsammans med våra låtskrivare.

Öppettider: Mån-fre kl 9-17 (stängt röda dagar)

Frågor och svar om Music Room >>