Vanliga frågor om Stimfakturan

Har du fått en faktura från Stim? På den här sidan har vi samlat några vanliga frågor om fakturan.

Var kan jag se mina fakturor?
Mina Sidor kan du se betalda och obetalda fakturor. Där kan du även se vad du har för typ av licens samt ändra dina adressuppgifter. Skaffa inloggningsuppgifter här

Hur ändrar jag mina prisgrundande uppgifter?
Fyll i formuläret för att ändra din Stimlicens. Alla prisgrundande ändringar behöver vi skriftligen. Vi hanterar ditt ärende så snart vi kan och du kommer att få en bekräftelse när det är klart. Adressändringar gör du enklast genom att logga in på Mina Sidor. 

Var finns priser och villkor? 
Här hittar du priser och villkor.  

Hur läser jag fakturan? 
Kundnummer Högst upp på din faktura kan du se ditt kundnummer och fakturanummer. Ha gärna dessa till hands när du kontaktar kundservice.

Prisgrundande Under rubriken ”Fakturan avser” ser du vilka prisgrundande uppgifter som fakturabeloppet baseras på, vilket spelställe det avser och vilken musiklicens fakturan avser. 

OCR-nummer För att betala fakturan behövs alltid ett ocr-nummer. Ocr-numret hittar du längst ned till höger på fakturans sista sida och det består av tio siffror. Där finner du även information om fakturans förfallodatum och fakturabelopp. 

Hur kan jag slippa fakturaavgiften?
Byt till epostfaktura genom att ändra ditt fakturaformat på Mina Sidor eller registrera dig för e-postfaktura här

Jag har fått en faktura för min säsongsverksamhet under en period när jag inte har öppet, vad beror det på?
Vi fakturerar i förskott och den period som visas på fakturan är nästa kvartal eller halvår. Det viktiga för att ditt pris ska bli rätt är att antalet öppetdagar per år på fakturan stämmer överens med din verksamhet.

Hur avslutar jag min Stimlicens?
Om du avslutar din licens får du inte längre spela den musik Stim företräder i din verksamhet. Om du trots allt behöver avsluta din licens så måste det ske minst en vecka innan ett nytt kalenderkvartal påbörjas, upppsägningstiderna hittar du här. För att avsluta licensen fyller du i formuläret för uppsägningar


Fler frågor och svar:

Hittar du inte svar på dina frågor här är du självklart välkommen att kontakta kundservice så hjälper vi dig!.

 

 

Jag vill livesända musik på nätet, vad gäller?

Du som vill livesända rörlig bild på nätet där det förekommer musik kan absolut göra det. Det du behöver ha koll på är att plattformen har en musiklicens så att musikskaparna kan få betalt. Det här gäller vid livestreaming.