Vanliga frågor om Stimfakturan

Har du fått en faktura från Stim? På den här sidan har vi samlat några vanliga frågor om fakturan.

Hur ändrar jag mina prisgrundande uppgifter?
NYHET! Det kan du göra genom att logga in på Mina Sidor. Klicka på "Hantera licenser" i vänstermenyn och justera. 

Var finns priser och villkor? 
Ett tips om du vill hitta pris snabbt är att gå till Stims shop Där kan du omedelbart få ett prisförslag när du fyller i dina uppgifter i ett specifikt licenspaket. För dig som vill läsa fullständiga prislistor finns priser och villkor.

Hur läser jag fakturan? 
Kundnummer Högst upp på din faktura kan du se ditt kundnummer och fakturanummer. Ha gärna dessa till hands när du kontaktar kundservice.

Prisgrundande Under rubriken ”Fakturan avser” ser du vilka prisgrundande uppgifter som fakturabeloppet baseras på, vilket spelställe det avser och vilken musiklicens fakturan avser. 

OCR-nummer För att betala fakturan behövs alltid ett ocr-nummer. Ocr-numret hittar du längst ned till höger på fakturans sista sida och det består av tio siffror. Där finner du även information om fakturans förfallodatum och fakturabelopp. 

Hur kan jag slippa fakturaavgiften?
Byt till epostfaktura genom att ändra ditt fakturaformat på Mina Sidor eller registrera dig för e-postfaktura här

Jag har fått en faktura för min säsongsverksamhet under en period när jag inte har öppet, vad beror det på?
Licensavgiften baseras på en årsbasis och när under året ens verksamhet är öppen påverkar inte fakturaperioden. Det viktiga för att ditt pris ska bli rätt är att dina prisgrundande uppgifter som t ex antalet öppetdagar per år på fakturan stämmer överens med din verksamhet.

Hur avslutar jag min Stimlicens?
Om du avslutar din licens får du inte längre använda någon av den musik Stim företräder i din verksamhet. Om du trots allt behöver avsluta din licens så måste det ske minst en vecka innan ett nytt kalenderkvartal påbörjas, upppsägningstiderna hittar du här. För att avsluta en licens loggar du in på Mina sidor och klickar på "Hantera licenser" i vänstermenyn. 


Fler frågor och svar:

Hittar du inte svar på dina frågor här är du självklart välkommen att kontakta kundservice så hjälper vi dig!.