Utbetalning 14 mars 2019

Den 14 mars betalar vi ut 194 miljoner kronor till våra upphovspersoner, musikförlag och systersällskap. Vi betalar ut pengar för musik som har framförts live, men också för musik som har spelats i bland annat Netflix och Öppet arkiv.

Betalningen sker den 14 mars och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1-2 bankdagar, beroende på vilken bank du har. Kom ihåg att dina låtar måste ha spelat ihop minst 100 kr totalt för att du ska få en utbetalning.

 I nyhetsbrevet som skickades den 14/3 står det att vi betalar ut för Viaplay i denna utbetalning, vilket var fel. Vi återkommer med utbetalningsdatum inom kort. 

Din egen utbetalning

Har du loggat in på Mina sidor för att se ditt eget saldo och få reda på om du får en utbetalning? Där finns en grafisk översikt över dina utbetalningar och varje punkt är en summering av samtliga utbetalningar som vi har gjort under det markerade kvartalet. Exempelvis är punkten jan-mar summan av både utbetalningen av Spotify den 21 februari och utbetalningen den 14 mars.

Hur vet jag om jag får stimpengar när min musik har spelats live?

I utbetalningen betalar vi bland annat ut ersättning för livemusik. Men när din musik har spelats live är det vanligtvis flera olika pusselbitar som måste vara på plats för att du ska vara garanterad pengar från Stim. Här kommer en checklista som du alltid bör ha i bakhuvudet:

  1. Registrera dina verk hos Stim. Ha alltid för vana att registrera nya verk på Mina sidor. Först då får vi kännedom om dem och vet att det är du som är upphovsperson.
  2. Rapportera livespelningen. På Mina sidor finns funktion "Rapportera spelning", som kort och gott innebär att du skickar in setlisten för spelningen och information om tid och plats.
  3. Arrangören betalar en avgift till Stim. Det är först när arrangörens Stimavgift är betald som vi kan betala ut pengar för spelningen.
  4. Håll koll på Stims utbetalningsinformation. Vid varje utbetalning informerar vi om vilka perioder vi betalar ut för. Håll koll på att perioden då just din spelning ägde rum har ingått i någon av våra utbetalningar.
  5. Kolla ditt kontonummer. För att vi ska kunna betala ut dina pengar behöver vi ditt kontonummer. Uppdatera ditt bankkonto när som helst på Mina sidor med hjälp av bank-id.


Vill du veta på en detaljerad nivå hur mycket pengar man får för en livespelning? Läs vår längre genomgång här.

När kommer nästa utbetalning från Stim?

Nästa utbetalning sker den 28 mars och innehåller: Youtube, Apple Music, Itunes och Amazon Music. Läs mer om kommande utbetalningar i årsplaneringen.

Kontakta oss

Våra handläggare finns här för dig. Kontakta oss så fort det dyker upp frågor som du behöver svar på!

Press

För pressfrågor kontakta Erik Åslin, Public Affairs manager:
08-783 95 65 / erik.aslin@stim.se

Stimersättning och deklaration

Snart dags att deklarera din inkomst till Skatteverket. Två lästips:

Har det dragits skatt från Stimersättningen när jag ser pengarna på kontot?

Varför har jag fått en kontrolluppgift från Stim för år 2018?