Utbetalning 21 februari 2019

Den 21 februari betalar vi ut pengar för musik som har spelats på Spotify. Utbetalningen gäller musik som spelades under perioden april-juni 2018.

Vi genomför utbetalningen den 21 februari och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1-2 bankdagar, beroende på vilken bank du har.

Din egen utbetalning

Har du loggat in på Mina sidor för att se ditt eget saldo och få reda på om du får en utbetalning?  Där finns en grafisk översikt över dina utbetalningar, där varje punkt är en summering av samtliga utbetalningar som vi har gjort under det markerade kvartalet.

Registrera dina verk så snabbt som möjligt och lägg till ISRC-kod för säkrare matchning

Ju mer digital vår tillvaro blir desto snabbare sker utbytet av information. Det gäller i högsta grad även musikvärlden. När Spotify betalar in sin licensavgift till Stim för den musik som har spelats kontrollerar de regelbundet vilket musikutbud Stim företräder. Därför är det väldigt viktigt att du som Stimansluten musikskapare registrerar dina verk hos oss på en gång, så att vi snabbt har kännedom om dem. Om verket inte är registrerat hos oss kan vi heller inte ta betalt för det och du kan därmed förlora inkomst. Ha därför alltid för vana att registrera dina verk på Mina sidor så fort en låt är klar. Om du vill underlätta matchningen av dina verk, så ser du till att anmäla ISRC-koder. Här kan du läsa mer om ISRC.

Inför Spotifyutbetalningen behövde dina verk vara registrerade hos Stim senast den 31 augusti 2018. Enstaka verk som registrerats efter det kan ingå den 21/2, men generellt sett kommer dessa verk istället vara med i en senare utbetalning.

När kommer nästa utbetalning från Stim?

Nästa utbetalning innehåller områdena live, bakgrundsmusik, online och utland och görs den 14 mars. Läs mer om kommande utbetalningar i årsplaneringen.

Kontakta oss

Våra handläggare finns här för dig. Kontakta oss så fort det dyker upp frågor som du behöver svar på!