Nyhet1 maj 2024
"För ett musikaliskt koncept som både höjer smakupplevelsen och stödjer musikskaparna tilldelas de Stimgitarren 2023." Så lät en del av motiveringen för förra årets vinnare av Stimgitarren. I år får du vara med och bestämma vem som vinner.

Lyfter musiken er verksamhet? Får ni beröm från besökare, håller kunderna sig kvar längre eller känner personalen en extra glädje tack vare musiken?

Eller har du kanske ett favoritkafé som spelar alla dina favoritlåtar, en barberare som du går till för att lyssna på musik eller någon annan verksamhet som du tycker borde prisas för sin musik. 

Ta chansen att nominera till Stimgitarren så kanske du kan påverka vem som står där med 2024 års gitarr i handen.

Skicka in din nominering senast den 26 maj. Vem som helst kan nominera, bara du kan motivera hur musiken bidrar till mervärde. Att nominera är helt kostnadsfritt.

Om Stimgitarren 
Stimgitarren har delats ut sedan 2002 för att uppmärksamma kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet, och varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete. Bland tidigare vinnare finns Scandic Hotels, McDonald's, Luger, Viking Line med flera. 

Övriga nominerade till Stimgitarren 2023 var Malmö Opera, Social Entertainment group, Bandstationen i Ryd, Soaki Movement, studieförbundet Sensus och Bygdegårdarnas riksförbund. Alla vinnare hittar du här

Låt dig inspireras
"Vi vill fortsätta vara en viktig del av det svenska musikekosystemet" 

Visste du att...
Stim har en webbshop där du när som helst kan skaffa ett licenspaket?