pontus_gustavsson_gatuslang.png

Pontus Gustavsson, Gatuslang
Pontus Gustavsson, Gatuslang
Nyhet6 juli 2020
Semester betyder avkoppling, men för den som inte vill låta hjärnan ligga i träda helt så finns det en massa utvecklande att låta den jobba med från hängmattan eller solstolen. Här har vi samlat en trave högintressanta podcasts om vårt gemensamma favoritämne musik.

På svenska:

Gatuslang

Gatuslang är eldsjälen Pontus Gustavssons enormt ambitiösa projekt att samtala med i stort sett alla som har eller har haft något med svensk hiphop att göra. I 142 avsnitt så får ni träffa de etablerade namnen, de framtida stjärnorna men också de som var med från början när hiphopen låg och pyrde under jorden. 

Hemma hos Strage

En av Sveriges mest hyllade musikpoddar. Journalisten och författaren Fredrik Strage tar emot gäster i sitt hem för att lyssna på musik och prata. Bobby Gillespie, Lill Labs och Ken Ring får vara exempel på bredden bland gästerna som varit med i podden. 

DJ 50 Spänn

DJ 50 Spänn är också en podd och en intervjumetod. Formatet ser ut som så att en gäst med fäbless för loppisskivor får 50 kronor att köpa fem begagnade vinylskivor för. Gästen och Tommy Jönsson spelar skivorna, och samtalar sedan kring fynden av kristen boogie, dansbandsdisco och bortglömda estniska reggaepärlor.

Musikprodd-podden

Musikprodd-podden är en podcast som avhandlar allt som har med musikproduktion att göra, allt från låtskrivande och kreativitet till mikrofonval, mixning och liveljud. Ibland ensamma och ibland med gäst är det Niklas Berglöf, Joakim Jarl och Magnus Lindberg som ligger bakom. 

Klassiska podden

Vilka var våra mest berömda kompositörer? Varför låter musiken som den gör? Vad den har för betydelse idag? Camilla Lundberg och Carl Tofft pratar om berömda kompositörer och reder ut frågorna vi ställer oss om den klassiska musiken. 

Om Podcasts och Stim

Är du sugen på att spela in en Podcast med musik? Här kan du läsa vad du behöver tänka på.