carinabrorman_2020_charlotte_stromwall.png

Stims ordförande Carina Brorman. Foto: Charlotte Strömwall.
Stims ordförande Carina Brorman. Foto: Charlotte Strömwall.
Nyhet19 maj 2020
Den 26 maj är det dags för Stims årliga medlemsstämma. För Stims ordförande Carina Brorman blir det den tredje stämman hon öppnar sedan hon tillträdde 2017 – men den kommer att bli annorlunda. På grund av det nya coronaviruset kommer årsstämman att genomföras digitalt.

Kan du berätta kort om din roll på stämman som ordförande för Stim? 

– Jag leder styrelsen vars uppdrag är att se till att verksamheten uppfyller det uppdrag som medlemmarna gett Stim. Stämman i sig leds dock inte av mig utan av en extern ordförande. Min främsta roll kommer vara att öppna själva stämman och att tillsammans med Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen svara på frågor från medlemmarna. Innan öppningen håller jag också ett öppningsanförande där jag ger min syn på vad som präglat 2019, men även särskilda händelser inför 2020.

På grund av rådande restriktioner kring coronaviruset kommer Stim att genomföra stämman digitalt. Hur är dina tankar och känslor inför detta?

– Det känns sorgligt att inte få möjlighet till det personliga mötet med våra medlemmar, men jag hoppas och tror att det kommer fungera med en digital årsstämma. Fysiska möten har på kort tid flyttats över till digitala format och de flesta av oss har på ett eller annat sätt lärt oss att hanterat en vardag av videomöten. Det kommer bli en annorlunda årsstämma men vi får göra det bästa av den tillsammans.

– Jag vill också understryka att det, trots den digitala formen, finns samma möjligheter att komma till tals och ställa frågor. Detta innebär alltså inga begränsningar utifrån ett demokratiperspektiv, det finns samma möjligheter att göra sin röst hörd. Vill man inte vara med på video, erbjuds möjligheten till förhandsröstning. Alla möjligheterna finns för att vara delaktig.

Om du fick göra ett medskick till våra medlemmar inför stämman, vad skulle det vara? 

– Dra er inte för att närvara på den digitala årsstämman. Du har samma möjlighet att göra din röst hörd som på en vanlig fysisk stämma. Det kommer var lite mer tekniskt och inte så spontant men det här är tillfället för våra medlemmar att påverka. För styrelsen och ledningen är årsstämman en möjlighet att känna in om det arbete vi gör ligger i linje med medlemmarnas förväntningar. Därför hoppas vi att du tar chansen som medlem att påverka beslut och riktning framåt för Stim. 

Vill du delta?

Det är obligatoriskt att anmäla sig till stämman för att kunna delta på distans, och vi ser gärna att du anmäler dig så snart som möjligt, men senast fredagen den 22/5 klockan 12.00. Om du trots allt inte har möjlighet att delta på distans eller förhandsrösta, och avser närvara fysiskt vid stämman, ber vi dig också att anmäla detta. Det ger oss möjlighet att på bästa sätt göra förberedelser för att minimera risken för smittspridning i lokalerna.

Kontakta oss via e-post på [email protected] om du vill delta. Du kan också ringa 08-783 88 00 och uppge ditt ärende så blir du kopplad rätt.

När du anmäler dig till stämman ska du uppge:

  • Namn eller firmanamn
  • Personnummer eller organisationsnummer

Stämmohandlingar

Du som är medlem med rösträtt hittar dina stämmohandlingar här.