design_s_elin_aberg_grupp_1_nara.png

Lina Heyman och Marcus Janzon, Foto Elin Åberg
Lina Heyman och Marcus Janzon, Foto Elin Åberg
Nyhet1 december 2020
Stim Music Room är vinnare i kategorin Tjänstedesign i årets upplaga av Design S – Swedish Design Awards, Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse.

En 200 kvm stor arbetsplats med co-working space och studios i centrala Stockholm. Stim Music Room är resultatet av en kartläggning av utmaningar som unga låtskrivare möter. Djupintervjuer resulterade i sju olika utvecklingsområden, varav hela fem kunde bemötas genom att bygga en fysisk mötesplats. Resultatet är ett helt våningsplan i Stimhuset som har förvandlats till en kreativ och gemensam arbetsplats där låtskrivare dagligen får tillgång till inspelningsstudio, branschkunskap och nätverk, helt kostnadsfritt att använda för Stimanslutna.

Stim Music Room - Stim/Antrop from Svensk Form on Vimeo.


Juryns motivering
Genom en grundad designprocess har Stim gått hela vägen från behovsanalys till värdeskapande lösning för användarna. Stim Music Room visar vikten av fysiska mötesplatser i en digital värld och anpassningsförmåga under extrema förhållanden. Ett utmärkt exempel på hur tjänstedesign levererar affärsnytta!

– Detta har gett oss en närmare relation till branschen och säkrat att Stim verkligen leverera ett mervärde utöver vårt kärnuppdrag, säger konceptskaparen Anton Waltari som jobbar med writer relations på Stim. Det känns otroligt kul att vinna just i kategorin Tjänstedesign – då det från starten var vårt mål att kunna skapa nya tjänster och lösningar för våra anslutna låtskrivare. Genom att utveckla och lansera Stim Music Room har över 1 500 personer besökt lokalerna. Vi har arrangerat mängder av föreläsningar och events samt agerat värd för över 400 studio sessions.

– Vi är otroligt stolta över att kunna bjuda in till Stim Music Room. Idén har växt fram i samtal med våra låtskrivare. Låtskrivaryrket kan vara ensamt särskilt i början av karriären. Stim Music Room är vårt svar på det. Vi har nu en lokal som ger praktiskt stöd i låtskrivandet och där vill vi bygga en mötesplats för våra medlemmar. Det är en naturlig förlängning av vårt kärnuppdrag – att se till att de som skapar musiken får betalt för den, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder Relations på Stim.

Marcus Janzon, Service Design Lead på Stim, håller med.

– Efter två år av gediget arbete med fokus på kundcentrering och tjänstedesign känns det här som ett väldigt fint betyg till oss som organisation!

Tjänstedesignbyrå för Stim Music Room är Antrop och inredningsdesign är Mikael Klavius, MFG Studios. Muralmålningen är skapad av 7xjonaschristoffer.

Läs mer om Stim Music Room här och om arbetet som ledde fram till vinsten här.

Stim Music room
Foto: Ellinor Perlefeldt

Om Design S – Swedish Design Awards

Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som innefattar alla designdiscipliner. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i vid bemärkelse