Nyhet14 december 2020
Den 31 december stänger fönstret för att rapportera dina livespelningar för åren 2017-2019. Om du fortfarande har orapporterade spelningar från de åren är det hög tid att prioritera det nu - under de kommande två veckorna måste vi ha fått in dina rapporter för att du ska få betalt.

Från och med 1 januari 2021 förkortas perioden för musikrapportering för att få till ett snabbare flöde i våra liveutbetalningar och då måste alla spelningar som ägde rum före 2020 vara inrapporterade till oss.

Har din musik spelats live under 2017-2019, men ännu inte rapporterats?

Så här gör du:

  1. Logga in på Mina sidor och gå till "Rapportera spelning".
  2. Kolla om du har rödmarkerade spelningar med status "pengar finns" och rapportera dem först. Där har Stim redan fått betalt från arrangören.
  3. Gå sedan igenom din historik och kolla att allting är rapporterat och klart. Om du märker att det saknas spelningar för 2017-2019 lägger du in dem manuellt. Du behöver känna till datum, spelställe, arrangör och setlist för att kunna slutföra rapporten. Läs också vår tips för en enklare musikrapportering.
  4. När du är klar med en rapport, kom ihåg att trycka på "Skicka" så att rapporten når oss. Annars ligger den kvar som ett utkast och kan inte behandlas av oss.


När vi har tagit emot dina rapporter säkerställer vi att vi har fått betalt av arrangören till spelningen. När både rapporten och betalningen är på plats betalar vi ut ersättningen till dig vid nästkommande utbetalningstillfälle. Kom ihåg att du måste nå över beloppsgränsen på 100 kr för att få en utbetalning.

Ta gärna del av fler tips om hur du kan genomföra rapporteringen snabbt och smidigt och hör av dig till Medlemsservice om du har några frågor.