Nyhet20 november 2019
Priset delades ut idag på konferensen Sound STHLM av Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen tillsammans med låtskrivarna Melanie Wehbe och Patrik Jean. Fyra hedersomnämnanden delas också ut.

– Det är glädjande att få ge Stimgitarren till Scandic Hotels. De har genomfört en mycket ambitiös satsning på musik för att skapa den bästa upplevelsen – för både gäster och medarbetare. Med Stimgitarren vill vi uppmärksamma Scandic som är ett tydligt exempel på hur man som kund hos oss kan skapa värde genom musiken och samtidigt ge förutsättningar för ett aktivt och hållbart musikliv, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd Stim.

– Det är ett stort bevis från musikbranschen och en bekräftelse på allt arbete vi lägger ner på att skapa en inspirerande, välkomnande och spännande musik- och hotellmiljö. Att få fin respons från gästerna och nu Stimgitarren är ännu ett kvitto på att vi gör bra saker och det känns fantastiskt, säger Robert Wilhelmsson, ansvarig för produktutveckling för Scandic.

Motiveringen till priset
”Tillsammans med design, inredning och service står musiken för en central del av besöksupplevelsen i Scandics 270 hotell i Sverige, Norden och Europa. Med skräddarsydd komposition välkomnar musiken gästerna och skapar ett naturligt flöde genom hotellets alla små världar, från gym och frukost via lunch och afterwork vidare till restaurang och nattklubb. Energin skiftar under dagen – och musiken med den. Scandic visar med sin seriösa musiksatsning att hotellmusik kan vara så mycket mer än bara något som anas i bakgrunden – den kan transformera rum och sätta stämningar i rörelse. Hotellkedjans målmedvetna och ambitiösa musikstrategi är något som Stim vill uppmärksamma. Tillsammans skapar vi möjligheter för återväxt i svenskt musikliv.”

Stimgitarren har delats ut sedan 2002. Den är en uppskattning till kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete. 2019 presenteras ytterligare ett antal företag som får ett särskilt hedersutnämnande för sitt genomtänkta arbete med musik i sin verksamhet. Se vilka som fick det i faktarutan här intill. 

Så här jobbar Scandic med musik

Se tidigare mottagare av Stimgitarren.

Melanie Wehbe, Robert Wilhelmsson (Scandic), Lisa Anderfjärd (Scandic), Patrik Jean, Karsten Dyhrberg Nielsen
Foto: Pax Engström

Hedersomnämnanden

Debaser
Legendarisk rockklubb i Stockholm som funnits sedan 2002  Får hedersomnämnande av Stim för sitt sedan länge enastående arbete med att bedriva en av Sveriges mest dynamiska livescener.

Platzer Fastigheter
Ett av Göteborgs största fastighetsbolag Får hedersomnämnande av Stim för att de låtit musiken få en naturlig plats som hälsofrämjare i arbetsmiljön då de utformat sitt huvudkontor. 

Kanalgården i Sandviken
Trygghetsboende för äldre Får hedersomnämnande av Stim för sin satsning på livemusik och lunchkonserter varje vecka, året runt som skapar fina upplevelser och bättre hälsa hos de äldre på boendet. 

Eko stormarknad
Butikskedja inom detaljhandeln  Får hedersomnämnande av Stim för att de efter en medarbetarundersökning valde att storsatsa på kurerad musik man känner igen för att höja både personal-  och kundupplevelsen i alla butiker.