Nyhet23 september 2021
Bra koll på sina royalties är något som många låtskrivare efterfrågar och som Stim hela tiden utvecklar. Nu kan du som Stimansluten få reda på unik information om din ersättning i våra webbtjänster på Mina sidor. Att få svar på när, var, hur din musik spelats har aldrig varit enklare.

Marcus Janzon jobbar som Service Design Lead på Stim har ansvarat för en stor del av utvecklingen och berättar om den förbättrade tjänsten "Mina Stimpengar".

– Vi har velat göra det enkelt att komma åt all låtdata och verkligen kunna gå in i detaljerna. Det fick användarna ta del av när vi släppte Stimappen i vintras. Men sitter man framför en datorskärm så öppnas nya möjligheter. Det uppenbara är så klart att se informationen på storbild, men man kan också behöva ladda ner sitt data som filer. Din revisor kanske efterfrågar ett kvitto på dina Stimpengar för redovisningen? Då är det bara att logga in och gå till senaste utbetalningen – där laddar du ner en pdf och så är det klart.

– Men den stora grejen är all information du kan få fram om din musik. Var och när har den spelats? Du kan ta reda på om den var med i ett specifikt tv-program eller om den spelats live. Du ser exakt på vilken scen i Vilhelmina den spelades och av vilket band – och hur många sekunder.

Marcus påpekar att en betaversion av webbtjänsten har kunnat användas på Mina sidor av alla anslutna under våren, men det är först nu den riktiga versionen är på plats.

– Vi har testat tjänsten med användarna och samlat in feedback. Som alltid kommer det fram kloka tankar från våra anslutna och det gör tjänsterna bättre. Om du använt Stimappen kommer du känna igen dig, men jag vill ändå rekommendera att du testar desktopversionen. Navigeringen är ännu vassare nu och har du en utbetalning att analysera är det ganska lätt att klicka bort en stund av dagen för att dyka ned i fler detaljer om sin ersättning. Ett tidsfördriv som förhoppningsvis ger några nya tankar och insikter.

Marcus understryker också att tjänsten hela tiden förbättras.

– Samtidigt som vi nu släpper den uppdaterade tjänsten till våra anslutna så har vi en stor skattkista med önskemål och delvis utvecklade funktioner som vi kommer bygga på med. Vi har användarna i fokus när vi utvecklar och de kommer med så många bra idéer att vi vill göra allt på en gång, men vi tar några saker i taget och ser till att göra dem riktigt bra.

Har du några tankar eller frågor om nya tjänsten? Kontakta oss på [email protected].