Nyhet8 april 2021
Vid årsskiftet stängde fönstret för att rapportera livespelningar som ägde rum före 2020. Men glädjande nog kan vi meddela att Stim nu ger en ny chans att skicka in saknade låtlistor för 2019-spelningar, med utbetalning redan till sommaren.

Vi är mitt i en pandemi som slår hårt mot musikskaparna och Stim ser ett behov av att underlätta för våra anslutna i den mån vi kan. Vi har därför identifierat ett större antal liveframföranden från 2019 som arrangören har betalat Stimersättning för, men där vi fortfarande saknar information om vilken musik som spelats.

Det här innebär att den grupp, artist eller ensemble som framförde musiken har en ny chans att gå in på Mina sidor och skicka in en rapport för spelningen. Tack vare det kan upphovspersonerna som fått sina låtar spelade räkna med extra ersättning för livemusik i en kommande Stimutbetalning.

  • Skicka in låtlistan senast 18 april för ersättning i vår juniutbetalning.
  • Skicka in låtlistan senast 30 juni för ersättning i vår septemberutbetalning.

Hur tar jag reda på om jag har orapporterade 2019-spelningar?

  1. Gå in på Mina sidor och klicka på ”Rapportera spelning”.
  2. Om du ser att du har spelningar som visar att ”pengar finns” så ska du omgående rapportera för dem.
  3. Välj den spelning du vill rapportera för och välj bland dina färdiga setlists eller skapa en ny.
  4. Kom ihåg att skicka in rapporten när du är klar. Spelningen skiftar då färg från röd till grön och får status ”inskickad”.
     

Viktigt! Du kan endast rapportera för 2019-spelningar som har status ”pengar finns”. Du kan alltså inte manuellt skapa en ny rapport för ett datum 2019.

Du som inte har musikrapporterat tidigare måste agera snabbt

Om du klickar in dig på ”Rapportera spelning” men saknar en artist att rapportera för kan du inte omedelbart se om det finns spelningar med pengar. I webbtjänsten klickar du istället på ”Lägg till artist” och ansöker om behörighet att rapportera – det hanteras manuellt av Stims handläggare och kan ta ett par arbetsdagar. Se därför till att snarast logga in på Mina sidor för att undvika att tiden hinner löpa ut innan du får din behörighet att rapportera.

Om du vill rapportera för en spelning från 2019, men aldrig har loggat in på Mina sidor – skaffa behörighet här.

Som vanligt gäller att dina låtar måste vara registrerade i Stims databas för att du ska få ersättning. Kontrollera det först och komplettera din verklista vid behov. Verk som registreras under våren 2021 kan tilldelas ersättning först i vår septemberutbetalning.

Har du frågor? Kontakta Stims Medlemsservice så hjälper vi dig!