Nyhet4 maj 2021
Musikorganisationerna Ifpi Sverige, SAMI och Stim lanserar idag en gemensam kampanj, Fixa cashen, för att nå ut till unga musikskapare och utövare och informera om deras rätt till ersättning. I tre filmer med Lilla Al-Fadji i huvudrollen ska rättighetshavare få upp ögonen för hur de tre organisationerna kan hjälpa dem.

Sveriges främsta branschorganisationer inom musik har länge hjälpt svenska masterägare, utövande artister och upphovspersoner att få ersättning för sina verk. Men med en växande independentvåg är det många idag som inte vet om att det faktiskt finns pengar de har rätt till. Särskilt gäller detta unga musiker som producerar och släpper sin musik på egen hand.

Ifpi Sverige, SAMI och Stim har därför tillsammans tagit fram en kampanj som berättar vad respektive organisation gör. Fixa cashen är en serie filmer som riktar sig till unga artister, musiker, låtskrivare, masterägare och andra musikintresserade I filmerna tar organisationerna hjälp av humorkaraktären Lilla Al-Fadji och några av Sveriges främsta artister, låtskrivare och musiker - Mack Beats, Jelassi och Mona Masrour. Tillsammans berättar de om varför man bör ansluta/registrera sig till de olika organisationerna och hur man gör för att få ersättning.

Fixa cashen med Stim
Är du låtskrivare? För att vi ska kunna samla in pengar till dig måste du först ansluta dig till Stim och sedan verkregistrera låtarna du skrivit. Har du spelat live, så rapportera även spelningarna. Vi betalar ut pengar ca 8 gånger per år och du kan i vår app eller via "Mina Sidor" analysera dina kommande utbetalningar. 

Gå med i Stim


Läs mer och se filmerna på: www.fixacashen.se