Nyhet22 juni 2020
För ett år sedan slog vi upp dörrarna till Stim Music Room, en mötesplats för våra anslutna låtskrivare med ett stort co-working space och två musikstudior. Sedan utbrottet av Covid-19 har vi hållit stängt, men nu väljer vi att öppna upp igen, med förstärkta säkerhetsrutiner.

Stim Music Room var ett efterlängtat initiativ som efter lanseringen blev en omedelbar succé med fullbokade studior och en omtyckt mötesplats, som dessutom gav oss chansen att träffa och jobba med fler av våra anslutna låtskrivare än någonsin tidigare.

I studiorna har det skapats och spelats in mängder av musik och för Stims personal har det varit inspirerande att komma närmare de anslutnas kreativa process. Sedan öppningen har vi tagit emot över 300 studiobokningar vilket motsvarar ett marknadsvärde av ungefär en miljon kronor. Vi är glada att kunna erbjuda Stim Music Room kostnadsfritt för alla våra anslutna låtskrivare – oavsett var i karriären de befinner sig.

Vi har också hunnit hålla en lång rad event, föreläsningar, temadagar och fester i Music Room. Varje dag har Stimanslutna låtskrivare besökt oss för att arbeta med sin musik och träffa branschkollegor. Totalt har över 1 400 personer besökt Stim Music Room bara under det första året.

När Covid-19 drabbade oss alla tog vi beslutet att stänga Stim Music Room på obestämd tid för att anpassa oss till det rådande läget. Men den senaste tiden har vi arbetat för att hitta en kompromiss där vi omsorgsfullt kan öppna igen, med anpassade rutiner och förhållningsregler som minimerar risken för smittspridning. Genom detta arbete har vi ännu tydligare kunnat se att många saknar tillgång till egna lokaler eller professionell utrustning och många längtar efter möjligheten att byta miljö och att inte bara arbeta hemifrån. Detta är ytterligare ett behov som Stim Music Room kan fylla.

Vi har därför glädjen att meddela att vi öppnar våra studior igen nu i juni, men med vissa anpassningar för att minimera risken för smittspridning. Läs mer om det i faktarutan här brevid. Vi lanserar även en ny bokningsfunktion som kommer underlätta för er och ge en bättre översikt över vilka tider som är lediga. Du hittar den när du loggar in via Mina sidor. 

–  Vi är så glada över att ha hittat ett sätt där vi kan öppna upp lokalerna för våra anslutna trots den rådande situationen och så fort det känns säkert kommer vi att öppna alla ytor som vanligt igen, hälsar Ida Staxenius och Anton Waltari från Writer Relations. 

Vi hoppas att öppningen av Music Room kan underlätta i ert musikskapande och vi ser mycket fram emot att träffa er igen, även om det sker med minst två meters avstånd.

Stim Music Room under rådande omständigheter:

Studio A: max två personer per bokning.

Studio B: max en person per bokning

Co-Working Space: Stängt tillsvidare

Lokalerna städas noggrant efter varje studiotillfälle och kontakten med Stim-personal hålls till ett absolut minimum. Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Vänta sedan minst 48 timmar efter att du har blivit frisk och symtomfri.

Mer information hittar du i våra frågor och svar.