Frågor och svar – Stim Music Room

Här har vi samlat alla vanliga frågor och svar om Stim Music Room.

Vad är Stim Music Room?

Var ligger det?

Vem får boka Stim Music Room?

Finns det någon begränsning över antal timmar/rum man får boka i taget?

Vad behöver jag ha med mig för att kunna jobba i studion?

Vad finns i de olika rummen?

Vad kostar det?

Vilka tider är det öppet?

Hur bokar och avbokar jag?

Hur vet jag om det är ledigt i det rum jag vill boka?

Vad händer om jag måste avboka med kort framförhållning?

Vad ska jag tänka på när jag är där? Finns det några förhållningsregler?

Vad händer om något går sönder?

Mat och dryck – får man ha med det?

Vem kan man kontakta om man har fler frågor?

Kommer ni att öppna arbetsplatser på fler ställen i Sverige?

Vad är Stim Music Room? 
Det är en arbetsplats i Stim-huset för låtskrivare, kompositörer och förläggare som är anslutna till Stim. 
Totalt är det en 200 kvm stor arbetsplats, med utsikt över Tantolunden i Stockholm. Här finns studios, en scen och öppna arbetsytor där man kan jobba ostört, träffa andra låtskrivare och kompositörer, styra egna sessions eller nyttja vårt lilla konferensrum för möten. Öppnades i juni 2019. 

Stim Music Room är något helt nytt bland upphovsrättssällskap i världen och har utvecklats tillsammans med våra låtskrivare. 

Var ligger det?
Hornsgatan 103 i Stockholm, plan 8. Anmäl dig alltid i receptionen när du kommer. Ska du till något av de bokningsbara rummen kommer du att få passerkort och kod till rummet. För co-workingutrymmet behövs endast passerkort.

Vem får boka Stim Music Room? 
Alla som är Stimanslutna har möjlighet att boka någon av våra studios, helt kostnadsfritt. Co-working utrymmet är inte bokningsbart, utan det är bara att dyka upp (men ta vägen förbi receptionen och anmäl dig och hämta passerkort).

Finns det någon begränsning över antal timmar/rum man får boka i taget?
Du kan som mest boka två dagar per månad. Det kan vara två sammanhängande dagar eller utspritt under månaden.

Vad behöver jag ha med mig för att kunna jobba i studion?
Du behöver ha med en egen dator. Se rumsbeskrivningarna för att se fullständig specifikation över våra studios. 

Vad kostar det?
Att boka och använda sig av Stim Music Room (inklusive studion) är kostnadsfritt för alla Stimanslutna. Gå med i Stim.

Vilka tider är det öppet?
Måndag-torsdag kl 9:00–16:30
Fredag kl 9:00–15:00


Hur bokar och avbokar jag?
Bokning sker via Mina Sidor under fliken "Stim Music Room". Uppgifter om hur du meddelar oss om en eventuell avbokning finns i bekräftelsemailet du får av oss. För co-workingutrymmet finns ingen bokning utan det är drop-in som gäller. Skulle det mot förmodan vara fullt när du vill komma upp så meddelas du det i receptionen. Sista minuten-bokningar släpps via Instagram Stories på vårt konto @Stimsweden där först till kvarn gäller. 

Hur vet jag om det är ledigt i det rum jag vill boka?
På Mina Sidor under fliken "Stim Music Room" finner du en kalenderöversikt. Nya studiotider släpps två gånger per månad och sista minuten-bokningar släpps via instagram stories, följ vårt konto @Stimsweden där först till kvarn gäller. 

Vad händer om jag måste avboka med kort framförhållning?
Eventuell avbokning ska ske minst 24 timmar innan. Studiotiderna är mycket eftertraktade och om du avbokar för sent har vi sämre möjligheter att erbjuda din tid till någon annan. Mejla [email protected] vid frågor så hjälper vi dig.

Vad ska jag tänka på när jag är där? Finns det några förhållningsregler?
Studiorummen innehåller instrument och teknik som ska behandlas varsamt. Innan du får passerkort till Stim Music Room kommer vi be dig att skriva under ett användaravtal där du förbinder dig att respektera vissa förhållningsregler. Utöver detta har Stim åtagit sig att följa de riktlinjer som publicerats i Musiksveriges Manifest (https://www.musiksverige.org/jamstalldhet) och vi förutsätter att våra anslutna och gäster agerar på ett sätt som rimmar med dess andemening. 

Vad händer om något går sönder?
Självklart är det viktigt att man behandlar innehållet i studiorummen med respekt och att man inte är oaktsam med instrument och teknisk utrustning, vilket du också åtar dig när du skriver under avtalet för att kvitta ut koden till studion. Skulle olyckan vara framme så är självklart instrumenten försäkrade.

Mat och dryck – får man ha det?
I de bokningsbara rummen vill vi inte ha mat och dryck. I co-workingutrymmet finns dryck, men är du hungrig får vi hänvisa dig till någon av alla de restauranger som finns i kvarteret.

Vem kan man kontakta om man har fler frågor?
Skicka ett mejl [email protected] så svarar vi så fort vi kan.

Kommer ni att öppna fler arbetsplatser på fler ställen i Sverige?
Stim Music Room har byggts i Stimhuset på Hornsgatan i Stockholm. Vi äger huset och har därmed möjlighet att på ett kostnadseffektivt sätt kunna skapa en sådan plats. Vi har byggt om i befintliga lokaler och anställda har flyttat runt och sitter numera lite närmare varandra, detta för att skapa plats åt Stim Music Room. Vi har också hållit nere kostnader och ekonomisk risk genom samarbeten med partners som vill stötta projektet. Vi kan just av kostnadsskäl i dagsläget inte erbjuda samma sak på andra geografiska platser i Sverige, men detta är ändå en viktig möjlighet som många kan ta del av och självklart är man lika välkommen hit vart man än bor i Sverige. 

Lokalen är det ena benet i denna verksamhet och innehåll i form av seminarier och kunskapsdelning en annan. Dessa programpunkter kommer vi naturligtvis dela så att det går att ta del av över hela landet för alla stimanslutna. 

Fler frågor? Maila [email protected] eller skriv till oss på sociala medier.