Nyhet4 april 2022
Stim har utsett Lina Heyman till ny chefsjurist, med uppdrag att driva arbetet för att modernisera upphovsrätten och att säkra att musikskapare får betalt när deras musik används.

Som Stims chefsjurist kommer Lina Heyman leda arbetet på den juridiska avdelningen, och även ingå i Stims ledningsgrupp. Hon efterträder Lisa Stålspets som lämnar Stim den 31 mars.

Lina Heyman har arbetat på Stim sedan 2014 och kommer närmast från en roll som Head of Rightsholder Relations & International, där hon ansvarade för utlandsintäkterna och att utveckla relationen till Stims anslutna, förlag och systersällskap. Hon har tidigare också varit chef för försäljning och marknad på Stim.

Lina Heyman har en jur.kand. från Uppsala Universitet och gedigen arbetslivserfarenhet som jurist inom flera olika medlemsorganisationer, bland andra Sveriges Yrkesmusikerförbund (SYMF), Ledarna och Fackförbundet Scen & Film.

– Med Linas affärsmässiga bredd, strategiska höjd och djupa förankring i Stims affär är jag övertygad om att Lina kommer bli ett fantastiskt tillskott i Stims ledning och i rollen som chefsjurist, säger Casper Bjørner, vd för Stim.

Stims juridiska avdelning har även rekryterat ännu en ny expert i upphovsrättsfrågor, Sofia Widegren, som tillträdde i november. Sofia har stor erfarenhet av upphovsrätt och fokuserar bland annat på kommande lagstiftning på musikområdet.

– Det känns väldigt fint att få förtroendet från Stim att leda det juridiska arbetet – och jag ser fram emot att arbeta för en förbättrad upphovsrätt som stärker de kreativa näringarna, som de ser ut idag. Det är helt avgörande om vi vill säkra ett fortsatt kreativt arbete, även i framtiden.