Nyhet7 april 2017
Du som är medlem i Stim får runt den 10 april ett material med en rad dokument som beskriver de förslag till förändringar i bland annat Stims stadgar och fördelningsregler som ska läggas fram för medlemsstämman den 29 maj. Du är också välkommen på ett informationsmöte den 20 april.

Sedan årsskiftet har vi en ny lag för upphovsrättssällskap och sedan snart två år arbetar Stim för att anpassa sin verksamhet efter den nya lagen. Det berör till exempel frågor om fördelningsregler och hur Stim styrs, och kräver bland annat att Stims stadgar uppdateras.

– Det är ytterst medlemmarna som beslutar om dessa förändringar. Därför är det viktigt att engagera sig och sätta sig in i de förslag om förändringar som kommer att läggas fram för medlemsstämman. Men vi vill också höra medlemmarnas synpunkter redan innan förslagen fastställs, säger Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen.

Läs om föreslagna förändringar i Stim

Du som är medlem i Stim får med posten runt den 10 april ett material med en rad dokument som beskriver de förslag till förändringar i bland annat Stims stadgar och fördelningsregler som ska läggas fram för medlemsstämman den 29 maj. I materialet får du också ta del av det yttrande avseende förslag till ny stadga som den oberoende utredning den ordinarie medlemsstämman 2015 beslutade om har lämnat. På så sätt kan du i god tid före stämman sätta dig in i frågorna.

Du kan också delta i ett medlemsmöte den 20 april där vi berättar om förändringarna, går igenom dokumenten som du fått med posten och där du får möjlighet att ställa frågor och diskutera med representanter från Stims styrelse och administration. Inbjudan har gått ut till alla medlemmar tillsammans med materialet om föreslagna förändringar.

Den 25 april ska förslagen fastställas av styrelsen, innan de i sin slutliga form skickas till medlemmarna i början av maj tillsammans med kallelsen till stämman.

Glöm inte att nominera!

Glöm inte heller bort att du kan nominera kandidater till Stims styrelse, ordinarie valberedning och den nya nämnden Stims nämnd för främjande av musikalisk mångfald och upphovsrätt. Information om hur du gör har du fått i ett tidigare medlemsutskick, men du hittar den också på vår särskilda sida för årsstämman.

Ansluten men ännu inte medlem i Stim?

Då hinner du tyvärr inte bli medlem i tid till medlemsmötet 20 april. Men du kan fortfarande bli medlem i tid till stämman den 29 maj!

Som medlem kan du delta och rösta på stämman. För att bli medlem behöver du ha varit Stimansluten i fem år och fått utbetalning de senaste tre åren.

Ansök om medlemskap senast 25 april för att kunna vara med på stämman.