Nyhet15 juni 2020
Strömmen är Skaps samlade lösning för att ta betalt för strömmande innehåll och som kan användas av både egenföretagare och musikskapare utan eget bolag, framtagen med Sverigebaserade partners, alla Stimlicenser på plats och utan anspråk på din upphovsrätt.

 Till skillnad från de flesta andra tjänster som marknaden erbjuder gör denna alltså rätt för sig – och därigenom dig – och Skaps partners låter dessutom en del av intäkterna gå tillbaka till kulturen. 

"När kulturen är som mest utsatt är det inte läge att devalvera musikens värde genom gratis. Med Strömmen ligger makten hos upphovspersonen, som sätter pris, övriga villkor samt behåller 85% av intäkterna. Kanske detta inte lockar alla, men det ger ett alternativ Skap vet att många behöver och vill ha. Bra så!” säger Skaps ordförande Alfons Karabuda.

Är du intresserad av att testa tjänsten? Maila vännerna i Skap på info@skap.se så får du mer information inom kort!

Vad är Skap?

Skap är en intresseorganisation för Sveriges musikskapare med cirka 1500 medlemmar, de flesta aktiva musikskapare och kompositörer inom alla genrer. Skap finns representerade i Stims styrelse.