Nyhet14 januari 2015
Den amerikanska motsvarigheten till Stim, ASCAP, har utsett Elizabeth Matthews till ny verkställande direktör för organisationen, som representerar mer än 520 000 musikskapare och musikförläggare. Elisabeth Matthews har hittills tjänstgjort som vice vd och chefsjurist sedan 2013.

Elizabeth Matthews ersätter tidigare vd John LoFrumento, som gick i pension den 31 december efter 33 år på ASCAP, inklusive 17 år som VD.

Matthews börjar sin tjänstgöring omedelbart.

Med anledning av utnämningen säger ASCAPs styrelseordförande Paul Williams, själv en prisbelönt låtskrivare: ”Nu mer än någonsin behöver låtskrivare och kompositörer en förespråkare vi kan lita på säkerställer att vårt arbete värderas rättvist i en snabbt föränderlig musikmarknad". Han fortsätter "Det vi gör är avgörande för framtidens musik. Beths  erfarenhet i den globala multimediasektorn, hennes djupa förståelse för komplexiteten i musikbranschen och hennes passion för att skydda rättigheterna för musikskapare gör henne synnerligen kvalificerad för VD-rollen. Hennes entusiasm för att ta tag i de nya utmaningarna i den digitala eran saknar motstycke."

Själv säger Elisabeth Matthews om sin nya utmaning: "Som VD är jag exalterad över att arbeta på våra unika tillgångar för att erbjuda nya innovativa tjänster till våra medlemmar och licenspartners. Liksom de nya medierna påverkar hur vi lyssnar på musik, är det viktigt att vi utvecklar våra egna affärsmodeller och uppdaterar föråldrade lagar när det gäller musiklicensiering för att bättre spegla verkligheten på dagens musikmarknad. Jag är hedrad över att arbeta på uppdrag av världens största musikskapare, som kallar ASCAP sitt hem. "