Ge din musik ett fingeravtryck för att säkra stimpengar för reklammusik

Här går vi igenom hur du laddar upp din musik för att ge den ett fingeravtryck och därmed kan läsas av automatiskt när den spelas i tv-reklam.

Vericast heter verktyget som Stims partner BMAT använder för att möjliggöra uppladdning av musikfiler. I stort sett alla filformat för ljud stöds av tjänsten.


Saknar du inloggning till BMAT? Skaffa behörighet helt utan kostnad.

Gör så här för att ladda upp dina låtar

  1. Klicka på “Add track” för att påbörja uppladdningen av låten/inspelningen. Filen får inte överstiga 100 mb.
  2. Fyll i uppgifter om låten. Det är denna information som används för att få träff på din musik i BMAT:s tjänst - ju mer information du uppger desto bättre. Obligatoriska fält måste fyllas i och i rätt ordning för att komma vidare. Om det är en version av låten anger du det i filens namn, ex live, remix, eller liknande. Klicka på “Continue” när du är klar.
  3. Kontrollera att uppgifterna du har angivit är korrekta. Tryck på “Finish”.
  4. Nu hamnar du i en översikt över din pågående uppladdning. För att ladda upp fler filer går du tillbaka till första punkten. Totalt kan du ladda upp 30 filer på en gång.
  5. Slutför din uppladdning genom att klicka på “Complete Upload”. Nu skicka filerna till BMAT. Tänk på att du inte kan ändra låtinformationen när du har slutfört uppladdningen.
  6. När du har slutfört alla steg får du en epostbekräftelse på din uppladdning.
     

Nu kommer dina filer analyseras av BMAT och därigenom få ett eget "fingeravtryck”. På så sätt kan din musik upptäckas och matchas när den spelas i tv-kanalerna som BMAT bevakar.

Tags