Spela musik på läkar- och tandläkarmottagningar

Ett besök hos läkaren eller tandläkaren är inte alltid förenat med en känsla av vällust. Hjälp dina patienter genom att skapa en trivsam och avkopplande atmosfär, både i väntrum och behandlingsrum.

Använder du musik i din verksamhet? Det gör du rätt i! Forskning visar att rätt musik kan minska stress hos både patienter och personal. Musiken kan dessutom få patienter som vill tala ostört med personal att känna sig mer avslappnade i ett väntrum. 

I en artikel från Prevent kan vi läsa att musik har många positiva effekter, bland annat:

Lindrar smärta Smärta kan bli mindre obehaglig och intensiv när man får lyssna på musik. Musik har också visat sig ha en positiv effekt mot kroniska muskelsmärtor orsakade av fibromyalgi. Studier har också visat att musik kan minska användning av smärtstillande medicin med upp till 50 procent.

Lugnande De flesta studier som undersökt saken visar att musik, särskilt lugn musik, tydligt sänker halten av stresshormonet kortisol. Även blodtryck, hjärtats hastighet och andningshastigheten sänks av musik vi tycker om.

Musik som spelas i bakgrunden bidrar också till en genomtänkt helhetsupplevelse som stärker ditt varumärke och får de som vistas i miljön att trivas. För att kunna välja fritt vilken musik du vill spela behöver du licens.  

Vad kostar det? 

Musiklicens finns från 96kr/månad. Beräkna pris och hitta ditt licenspaket i Stims Shop