Stims årsplanering 2023

Här redogör vi för viktiga aktiviteter under året som rör dig som musikskapare. I första hand fokuserar vi på Stimutbetalningar, verkregistreringar och rapportering av låtlistor.

Informationen uppdateras löpande under året, så se till att titta in här regelbundet.

Händelser under 2023

4 januari

REGISTRERA VERK: Sista datum att registrera nya verk inför utbetalningen den 16 mars. Verk som meddelas senare tas med vid ett annat utbetalningstillfälle.

16 februari

UTBETALNING: Stimpengar för musik som spelats i digitala tjänster.

16 mars

UTBETALNING: Stimpengar för live, bakgrundsmusik, online och för musik som spelats i andra länder. Registrera dina verk senast den 4 januari.

22 mars

REGISTRERA VERK: Sista datum att registrera nya verk inför utbetalningen den 15 juni. Verk som meddelas senare tas med vid ett annat utbetalningstillfälle.

16 maj

UTBETALNING: Stimpengar för musik som spelats i digitala tjänster, bland annat Youtube, Spotify, Apple Music och Amazon.

Maj (preliminärt - datum ej bestämt)

ÅRSSTÄMMA: Stim håller årsstämma.

15 juni

UTBETALNING: Stimpengar för radio, tv, live, bakgrundsmusik, online, omfördelade intäkter och för musik som spelats i andra länder. Registrera dina verk senast den 22 mars.

14 juli

REGISTRERA VERK: Sista datum att registrera nya verk inför utbetalningen den 21 september. Verk som meddelas senare tas med vid ett annat utbetalningstillfälle.

24 augusti

UTBETALNING: Stimpengar för musik som spelats i digitala tjänster.

Augusti (preliminärt - datum ej bestämt)

STIPENDIUM: Ansökan om årets Stimstipendium öppnar.

21 september

UTBETALNING: Stimpengar för live, bakgrundsmusik, stöd, online och för musik som spelats i andra länder. Registrera dina verk senast den 14 juli.

4 oktober

REGISTRERA VERK: Sista datum att registrera nya verk inför utbetalningen den 15 december. Verk som meddelas senare tas med vid ett annat utbetalningstillfälle.

6 oktober

JUBILEUM: Stim fyller 100 år!

16 november

UTBETALNING: Stimpengar för musik som spelats i digitala tjänster.

15 december

UTBETALNING: Stimpengar för radio, tv, live, bakgrundsmusik, online och för musik som spelats i andra länder. Registrera dina verk senast den 5 oktober.

31 december

RAPPORTERA: Sista datum att rapportera livespelningar som ägde rum 2022.