Stims årsplanering 2023

Här redogör vi för viktiga aktiviteter under året som rör dig som musikskapare. I första hand fokuserar vi på Stimutbetalningar, verkregistreringar och rapportering av låtlistor.

Informationen uppdateras löpande under året, så se till att titta in här regelbundet.

Händelser under 2023

4 januari

REGISTRERA VERK: Sista datum att registrera nya verk inför utbetalningen den 16 mars. Verk som meddelas senare tas med vid ett annat utbetalningstillfälle.

16 februari

UTBETALNING: Stimpengar för musik som spelats i digitala tjänster. Allt om utbetalningen den 16 februari.

16 mars

UTBETALNING: Stimpengar för live, bakgrundsmusik, online, omfördelade intäkter och för musik som spelats i andra länder. Registrera dina verk senast den 4 januari. Allt om utbetalningen den 16 mars.

22 mars

REGISTRERA VERK: Sista datum att registrera nya verk inför utbetalningen den 15 juni. Verk som meddelas senare tas med vid ett annat utbetalningstillfälle.

16 maj

UTBETALNING: Stimpengar för musik som spelats i digitala tjänster, bland annat Youtube, Tiktok, Spotify, Apple Music och Amazon. Allt om utbetalningen den 16 maj.

30 maj

ÅRSSTÄMMA: Stim håller jubileumsstämma.

15 juni

UTBETALNING: Stimpengar för Sveriges Radio, reklamradio, svenska tv-kanaler, livespelningar, bakgrundsmusik, streamad video och för musik som spelats i andra länder. Registrera dina verk senast den 22 mars. Allt om utbetalningen den 15 juni.

14 juli

REGISTRERA VERK: Sista datum att registrera nya verk inför utbetalningen den 21 september. Verk som meddelas senare tas med vid ett annat utbetalningstillfälle.

14 augusti

STIPENDIUM: Klockan 09:00 öppnar ansökan för Stims stipendier och håller öppet i ungefär en månad. Beloppet på 10 000 kr, 25 000 kr eller 50 000 kronor kan sökas av alla Stimanslutna oavsett genre.

24 augusti

UTBETALNING: Stimpengar för musik som spelats i digitala tjänster, bland annat Spotify, Apple Music och Amazon. Mer information kommer närmare utbetalningen. Allt om utbetalningen den 24 augusti.

21 september

UTBETALNING: Stimpengar för live, bakgrundsmusik, stöd, online och för musik som spelats i andra länder. Registrera dina verk senast den 14 juli. Allt om utbetalningen den 21 september.

4 oktober

REGISTRERA VERK: Sista datum att registrera nya verk inför utbetalningen den 15 december. Verk som meddelas senare tas med vid ett annat utbetalningstillfälle.

6 oktober

JUBILEUM: På den här dagen 1923 bildades Stim - vi firar 100 år!

15 december

UTBETALNING: Stimpengar för radio, tv, live, bakgrundsmusik, online och för musik som spelats i andra länder. Registrera dina verk senast den 4 oktober.

31 december

RAPPORTERA: Sista datum att rapportera livespelningar som ägde rum 2022.