Nyhet28 januari 2014

"Politiker, lyssna inte på amatörer som inte har koll när ni snackar upphovsrätt - lyssna på dem som är experter och försörjer sig i branschen". Det sade Martin Rolinski, låtskrivare och artist som medverkade vid seminariet.

Hur kan musikbranschen bidra till jobb, tillväxt och välfärd i Sverige? Det var temat för kunskapsseminariet Musiken som inkomstkälla, arrangerat i riksdagens förstakammarsal den 22 januari.

Musiksveriges tf verksamhetschef Linda Portnoff presenterade musikbranschen i siffror. Monica Ekmark, general manager Universal Music Publishing, talade om vikten av upphovsrätt, och Jonathan Forster, nordisk vd Spotify, berättade om deras bidrag till sysselsättning och utveckling.

På scenen fanns även Kerstin Brunnberg, ordförande Kulturrådet, Daniel Johansson, vd Trendmaze, Martin Rolinski, artist och låtskrivare, och Åsa Carild, International Licensing Manager på Stim. Moderator Nicklas Mattsson, chefredaktör Entreprenör.

Seminariet var välbesökt av aktiva inom branschen och ledamöter från riksdagen. Som värd stod Olof Lavesson, riksdagsledamot (M).

Se presentationer och panelsamtal filmat av SVT Forum