Nyhet8 oktober 2014
Stimgitarren 2014 går till företaget Swedebeat, som producerar och säljer licensierad musik till gym och träningsanläggningar. De får priset för sin medvetenhet om värdet av musik, och för att de alltid har varit noga med att kompositörer och textförfattare ska få ersättning när deras musik används. Prisutdelningen sker på årets bransch- och medlemsevent Stim Music Expo i Stockholm den 3 november.

1994 startade gymnasiekompisarna Johan Blomberg och Linus Sjöberg företaget Swedebeat. De mixade och sammanställde musik för gym och träningscenter. Idag, 20 år senare, omsätter bolaget 9,2 miljoner kronor och producerar musiklösningar i alla format för motions-, gym- och fitnessbranschen.

– Vi är oerhört glada och stolta över den här utmärkelsen. Det har varit en turbulent tid för skivmarknaden, som gått från kassettband och cd-skivor till downloads och olika streaminglösningar. Stim har hjälpt oss under resans gång med att hitta bra lösningar för att upphovspersonerna och deras förlag ska få betalt för sina verk, säger Johan Blomberg, vd för Swedebeat AB.

– Med Stimgitarren vill vi uppmärksamma våra kunder, som ju är de som betalar in de pengar som går till upphovspersonerna. Och det gäller inte minst inom området bakgrundsmusik, där Swedebeat verkar – ifjol var de intäkterna 185 miljoner kronor. I motiveringen skriver vi bland att ”priset går till en verksamhet som genomsyras av framåtanda, erfarenhet och ett mångårigt gott samarbete med Stim”, säger Nicklas Sigurdsson, chef för Försäljning och Marknad på Stim.

 

 

Om Stimgitarren

Stimgitarren har delats ut sedan 2002. Den är en uppmuntran till kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete. 

Se en lista över tidigare års mottagare av Stimgitarren här.