vivii_by_rikkard_haggbom4.jpg

Porträttbild på de tre medlemmarna i vivii
ViVii. Fotograf: Rikkard Häggbom.
Nyhet8 april 2021
I lite drygt en månad har låten ”Miles To Go” av Kaskade och Ella Vos legat på Billboardlistan. Bakom låten står bland andra svenska trion ViVii. Trion beskriver sig själva som en grupp av underbara människor som skriver musik som är drömsk och atmosfärisk. Vi bad dem berätta mer om känslan just nu, hur låten kom till och planerna för framtiden.

Först och främst, efter flera veckor på bl.a. Billboardlistan nu, hur är känslan?

Det känns extremt kul! Det är väldigt goda känslor, det känns overkligt att vara med på Billboardlistan. Det var liksom en låt vi bara skrev, som någon råkade gilla väldigt mycket. Det känns kul att den kan nå så långt bort från oss, vi tre försöker ju liksom mest få ihop vardagen.

Vad var processen bakom låten, hur skrev ni den och vad var er inspiration?

För vår del var det en helt vanlig måndag när vi sågs och testade en låtidé. Det började som vanligt med att vi satt i soffan i studion med en gitarr och började laborera fram lite riff, ackordvändor och testade olika melodier. När vi tyckte att vi hade en form började processen att spela in det hela. Det är alltid lite ångest när man trycker på ”spela in” första gången. Att liksom få ut allt man har visualiserat i huvudet och att få det att stämma med verkligheten. Men det gick bra och innan dagen var över hade vi en väldigt fin låt! 

Hur länge har ni jobbat ihop och hur började ni skapa musik tillsammans?

Som trio har vi väl jobbat tillsammans sen 2012. Vi hade några spelningar tillsammans i ett annat projekt, men märkte på repen att vi tre hade en musikalisk koppling som var som från en annan värld. Under repen var det som att nya låtidéer skapades hela tiden och vi började träffas mer och mer. Till slut hade vi ett helt gäng låtskisser på gång och allt hände så naturligt. Det var bara att åka med dem grejerna och bli ett band helt enkelt. 

Hur skulle ni beskriva er själva och er musik?

En kort beskrivning av oss är att Anders är multiinstrumentalist, producent och låtskrivare. Caroline och Emil, som förövrigt är gifta, är sångare och låtskrivare. Vi befinner oss alla någonstans i medelåldern med familj, barn osv.  ViVii kan man beskriva som ett band där allt handlar om att vara trygg i sitt musikskapande, och få möjlighet att uttrycka sina känslor. Vår musik är ofta ganska drömsk och atmosfärisk, lite som från en annan värld. Men så är den ju också skriven av människor som känner sig som från en annan planet. 

Vad händer kommande tiden?

Vi släpper en ny singel, ”Smackdown”, och vårt andra album ”Mondays” i slutet av maj, det känns väldigt kul! Just nu jobbar vi även med vårt livetänk. Oavsett om det blir något livespelande eller inte den närmsta tiden så känns det väldigt kul att ta sig an dem nya låtarna och hitta vägar att framföra dem på bäst sätt. Det känns på något sätt ofullbordat att inte få spela dem live när man har jobbat länge med dem i studion. Sista steget i trappan av skapandet måste ju tas, även om vi inte tar oss utanför replokalen just nu. Men hoppet om att få ta det ut på vägarna snart finns kvar!

ViVii är en svensk trio som skriver indiepop. Gruppen består av Anders Eckborn, Caroline Jonsson och Emil Jonsson. De släpper sitt andra album "Mondays" i maj 2021.