screenshot_2020-05-19_at_08.48.11.png

Nya Perspektiv presenterar Stockholms Saxofonkvartett
Nya Perspektiv presenterar Stockholms Saxofonkvartett - med std från Stims Promotionnämnd
Nyhet19 maj 2020
Att livespelningar är något vi lärt oss att leva utan under våren 2020 är en sanning med modifikation. Spelningar med fysisk publik lyser med sin frånvaro, men på nätet bubblar det av olika initiativ och satsningar. Ett av dessa är Stims Promotionnämnds program för att erbjuda streaminghjälp till ett antal konserter. Ansökningarna har strömmat in och nu knyts säcken ihop.

Pop, rock, folkmusik, hiphop, jazz och nutida konstmusik är bara ett axplock av de genrer som representeras bland de som beviljats stöd för livestreaming. Ansökningarna har strömmat in från hela riket och konserter planeras nu från Jokmokk i norr till Lund i söder.

Projektledare Noomi Hedlund är nöjd över mångfalden i urvalet.
– Det är fint att se att vi har fått in, och kunnat bevilja stöd, till professionella aktörer inom så många genrer och i olika delar av landet. Vi har bland annat beviljat stöd till konserter med semi-elektronisk pop från Stockholm, ska/punk från Göteborg, samisk musik från Jokkmokk, improviserad jazz från Nora, folkmusik från Falun, pop från Falkenberg och spelmusik från Malmö.

Vissa av konserterna har redan streamats, och ett antal har redan datum spikade framöver. 

Se listan (som uppdateras) och länkar till de konserter som beviljats stöd här