sthlsc.png

Stockholm Song Writing Camp
Kreativiteten flödar under S/SC 2017
Nyhet10 januari 2018
Stockholm Songwriting Camp välkomnar i helgen musikskapare från hela världen för att skriva låtar och bygga nätverk. I årets program ingår även S/SC Talks - ett seminarium öppet för allmänheten.

Stockholm Songwriting Camp, eller S/SC, har sedan premiären växt och spridits till både Paris och London med flera inplanerade nya städer kommande år. Eventet i Stockholm är dock fortsatt störst och 42 deltagare bjuds i helgen in att inta Pop House på Djurgården i Stockholm. Där byggs musikstudios upp på hotellrummen för att förfogas av de inbjudna gästerna (låtskrivare och producenter) under tre intensiva dygn av musikskapande. 

Fokus för satsningen är det musikaliska samarbetet och deltagarna delas in i roterande grupper så att så många som möjligt får möjlighet att samarbeta. 

Campet kickas igång med SC Talks där allmänheten bjuds in för informativa och inspirerande samtal. Samtalspunkterna är Afrika som aktör på den internationella musikscenen, att skapa musik tillsammans utan att träffas fysiskt, musik som ett verktyg för identitetsskapande samt en intervju med en musikskapare. För dig som inte kan närvara på plats sänds eventet live.

S/SC Talks äger rum nu på lördag den 13/1 på Glashuset, Pop House, i Stockholm mellan 12.00 och 17.00 och är kostnadsfritt. Anmälan görs här.

I år har musikskapare från bland annat Frankrike, Mexiko, Kenya, Singapore och Australien fått möjligheten att delta på campet.

Om Songwriting Camps:

Songwriting Camps är en neutral plattform för musikskapande och nätverkande som sammanför låtskrivare och producenter från hela världen.

Songwriting Camps fokuserar på inspiration och skaparglädje och campet kräver inga rättigheter till musiken som skapas. Genom egna camps och anslutande initiativ jobbar Songwriting Camps även aktivt för att öka jämställdheten och multikulturalismen i musikskaparindustrin.

Organisationen grundades av Niclas Molinder med stöd av Björn Ulvaeus och Max Martin med det första campet i Stockholm år 2015. Efter det har Songwriting Camp expanderat globalt med camps i London, Lissabon och Paris.

Songwriting Camps finansieras av partners och sponsorer (bland annat Stim) och är tack vare detta stöd kostnadsfritt för alla deltagare.