Nyhet16 juni 2014


Alfons Karabuda diskuterar jämställdhet vid svenska ambassaden i London.
Foto: Jon Pelling


Jämställdhet i musiklivet

Den 29 maj bjöd den svenska ambassaden i London in till "Dancing on the (Glass) Ceiling", ett panelsamtal om jämställdhet i musiklivet i Sverige och England. Stims tf vd Alfons Karabuda deltog i panelen tillsammans med Jon Webster, verkställande direktör på Music Manager's Forum, Marie Dimberg, grundare av D&D Management's forum, och Alison Wenham, OBE, verkställande direktör på The Association of Independent Music. Moderator var Janice Long, BBC-journalist och programledare.

Expert till FN:s råd

Alfons Karabuda deltog även den 10-11 juni i ett expertmöte FN:s råd för mänskliga rättigheter. Alfons har sedan 2012 agerat expertråd till FN:s råd. Han har bland annat deltagit i arbetet med FN:s första rapport om konstnärliga rättigheter som släpptes förra året. Den nu aktuella utredningen, som följer upp förra årets rapport, behandlar frågor om upphovsrätt, kultur och vetenskap.

FN:s råd för mänskliga rättigheter vill i det sammanhanget sätta fokus på hur de rättigheter en upphovsperson har i form av ekonomiskt och ideellt skydd ska säkerställas, och vilka hinder som finns för att upphovspersoner bakom kulturella eller vetenskapliga verk ska kunna åtnjuta dessa rättigheter.

Läs Alfons Karabudas bloggpost om expertmötet här >>