photo-1474871412913-50d61c720df9.jpeg

Livemusik i sommar - trots allt
Livemusik i sommar - trots allt
Nyhet25 juni 2020
Sommaren 2020 kommer inte att bli ihågkommen för alla livespelningar som ägt rum, utan kanske tvärt om. Det finns dock fortfarande möjligheter att avnjuta levande musik runtom i landet. Här följer några tips på hur den med abstinens kan få sin dos av konsertkänsla.

Majas vid havet

I Varberg ligger Majas vid havet som i sommar kommer att ha konserter för sina middagsgäster. Biljetter köpes med fördel i förväg. Frida Hyvönen, Christian Kjellvander, Moneybrother, Slowgold och Torsson(!) är exempel på uppträdanden nu i sommar. Max 45 åskådare.

Visfestivalen i Lund

För 18:e året i följd arrangeras visfestivalen i Lund - men i år under lite speciella omständigheter. På Kulturens lilla dansbana kan ni mellan 22–24 juli lyssna på visartister och singer- songwriters från Sverige och Danmark. Entrén är gratis, men du måste ha en biljett. Max 45 personer tillåts i publiken per föreställning.

Glenn Miller Café i Stockholm

Glenn Miller Café är en institution inom svensk livejazz som håller fortsatt öppet. De har i sommar livekonserter onsdag till söndag i sitt redan minimala koncept. Huserar sedan 90 talet på Brunnsgatan 21 i Stockholm. Mer än 50 personer i publiken har aldrig någonsin varit aktuellt på pyttelilla Glenn Miller. 

Trädgårdslive

TrädgårdsLive är ett nytt sommarkoncept där flera kända artister erbjuder dig möjligheten att få hem dem till just dig och dina vänner för en intim trädgårdskonsert! En unik och coronasäkrad konsert för maximalt 50 personer. Bland de namn som man kan få besök av finns Kristian Anttila, Julia Frej, Martin Hederos & Sarah Riedel, Amanda Ginsburg och Kristofer Åström. 

Grand Circus Hotel i Malmö

Grand circus hotel kommer att arrangera en rad coronasäkrade konserter i sin unika cirkusmiljö. Konserten är i ett cirkustält och en foodtruck säljer mat och dryck. Speciella åtgärder tas för att hålla fysisk distans och antalet biljetter är begränsat till 50 st, och publiken är sittande vid bord med 2 m mellanrum. Christian Kjellvander, Råå och Crying Day Care Choir är exempel på akter som uppträder.  

NO-sessions

För er med lite senare semester kan vi tipsa om att Norrlandsoperan i Umeå har tagit fram konceptet NO sessions som de beskriver som ”mesta möjliga musikupplevelse för minsta möjliga publik”. Det betyder färre artister på scen och max femtio i publiken. Mellan den 17 och 20 augusti kan den som vill njuta av en lång rad konserter i detta avskalade format.

Mer musik!

För er som vill njuta av livemusik från er egen hängmatta, missa inte alla streamade konserter som fått stöd av Stims Promotionnämnd.