Nyhet24 mars 2022
Sverige har sedan decennier unikt många framgångsrika låtskrivare, och det är en trend som bara fortsätter. För att hylla och uppmärksamma de snabbast växande låtskrivartalangerna instiftar nu Stim utmärkelsen +100!. De som emottar +100! är alla inne i en explosiv fas i sin låtskrivarkarriär, och har under det senaste året ökat sina utbetalningar från Stim med minst 100 %.

Idag samlar Stim de unga musikskaparna i Stim Music Room och delar ut ett diplom tillsammans med Youtube Music, Musikförläggarna och Apple Music som alla stöttar projektet. Bland mottagarna av utmärkelsen finns en bredd av genres representerade, med allt från K-pop, jinglar, metal, konstmusik, filmmusik och hip hop. Idén bakom +100! är också att mottagarna kan byta erfarenheter, skapa nya samarbeten och utveckla sitt låtskrivande tillsammans.

- Det känns otroligt kul och peppande att få ta emot denna utmärkelse! Det kom dessutom som en total överraskning att jag är en av Sveriges snabbast växande låtskrivare just nu, säger Alessandra Günthard, en av årets mottagare av utmärkelsen +100!.

- Vi är omåttligt stolta över att Sverige fortsätter odla så många fantastiska musikskapare. Deras låtskrivarbana har bara börjat, och när man lyssnar på deras musik förstår man att det svenska musikundret kommer leva länge än. Jag ser verkligen fram emot att få följa deras karriärer framöver, säger Casper Bjørner, vd på Stim.