Nyhet31 oktober 2018
Stim har under den senaste tiden varit i separata samtal med C More och SF Anytime och kan glädjande meddela att vi nu har skrivit nya avtal med de båda nätbaserade videotjänsterna.

Stim har tecknat avtal med SF Anytime, som är den största aktören i Sverige för hyrfilm online (T-VOD). Avtalet sträcker sig från första januari 2018 till sista december 2019 och innebär att musikskaparna får ersättning för musikanvändningen på SF Anytime.

Stim har även kommit överens med C More om ett nytt avtal för musikanvändningen i filmer, serier, tv-program och sport på C Mores prenumerationstjänst, en tjänst som också innefattar TV4 Play utan reklam.  Avtalet sträcker sig från 1 januari 2018 till och med 31 december 2019 och inkluderar även historik från 2007.

- Konsumtionen av rörlig bild ökar samtidigt som det traditionella tv-tittandet minskar. Därför är det centralt för musikskaparna att de får ersättning för musiken, oavsett var konsumtionen sker. Stim har arbetat under lång tid för att skapa välfungerande modeller för licensiering, och nu har vi hittat lösningar som både är enkla att hantera för våra kunder och som samtidigt ger musikskaparna skäligt betalt. Det är glädjande att marknaden nu ser nyttan i användarvänliga lösningar som möjliggör att våra låtskrivares musik till fullo kan användas i utbudet, säger Peter Lindström, Director of Members and Market på Stim.

Förutom SF Anytime och C More har Stim licenser med bl a Netflix och Viaplay samt en rad andra aktörer inom Subscription-VOD (S-VOD) och Transaction-VOD (T-VOD).