Nyhet2 april 2019
I början av mars reste en liten grupp från Stim till Austin i Texas för att delta i en av musikbranschens allra största årliga händelser.

South by Southwest, eller SXSW som det förkortas, är en slags hybrid mellan traditionell musikfestival, konferens och mässa med en enorm bredd av aktiviteter som seminarier, debatter, samtal, föreläsningar och spelningar.

– South by Southwest är en fantastisk musikfestival men också ett bra sammanhang för att knyta kontakter och följa med i vad som händer på den nordamerikanska musikmarknaden och i tech-världen. Exempelvis händer det mycket med den amerikanska upphovsrätten just nu som vi följer med stort intresse. Inom tech och digital utveckling ser vi ofta att vi är jämförelsevis långt framme i Europa och Sverige, säger Nils Danielsson Head of Strategy & Partnership hos Stim.

Det är förstås glädjande ur ett Stim-perspektiv att se att Norden och Europa ligger förhållandevis långt framme vad gäller den digitala musikmarknadens utveckling. En annan uppmuntrande observation som gjordes på plats var det starka avtryck svensk musik gör utomlands. Det finns ett stort intresse för Sverige på grund av många erkänt skickliga musikskapare.