huddersfield.jpg

Foto: Kristin Amparo
Nyhet16 november 2017
Stims promotionnämnd satsar nu på ett flerårigt samarbete med den betydelsefulla brittiska festivalen Huddersfield Contemporary Music Festival. Festivalen, som i år genomförs för fyrtionde gången, är en av de viktigaste arenorna i världen för nutida och experimentell konstmusik.

Det svenska fokus som blir resultatet av samarbetet, inleds under årets upplaga av Huddersfieldfestivalen med ett antal konserter där svenska tonsättare och musiker presenteras. Under invigningshelgen uruppförs Malin Bångs Sikuav Karin Hellqvist och Natasha Barrett. Senare i veckan spelas musik av svenska Hanna Hartman av den schweizisk-brittiska ensemblen We Spoke och Anna Erikssons Three Minutes and Ten Seconds framförs under en konsert med GGR Betong. Under festivalens avslutningshelg uruppförs ytterligare ett svenskt verk, nämligen Magnus Granbergs How Vain Are All our Frail Delights? Av schweiziska Ensemble Grizzana.

Stims Mattias Franzén vid invigningen av 2017 års HCMF. Foto: Graham Hardy

– Det är verkligen spännande att få vara med och introducera ett partnerskap av den här storleken. Huddersfieldfestivalen har några år på nacken men är fortfarande ett i högsta grad relevant centrum för ny och experimentell musik. Dessutom har man ett aktivt utbyte med andra nutida-musik-aktörer runt om i världen. Därför hoppas vi att vår satsning ska ge genklang även på andra platser, säger Mattias Franzén, verksamhetschef på Stims promotionnämnd.

Stims promotionnämnd genomför samarbetet med Huddersfield Contemporary Music Festival tillsammans med Export Music Sweden, Kultur i Väst och Musik i Syd.

Huddersfieldfestivalen pågår mellan 17 och 26 november 2017.

För mer information om program se Huddersfieldfestivalen hemsida.

Kontakt

Erik Åslin, Press and Public Affairs manager, [email protected]
Mattias Franzén, verksamhetschef Stims promotionnämnd, [email protected]