Nyhet18 februari 2020
Sedan Spotify 2018 lanserade den tekniska lösningen så har intresset från distributörer och skivbolag att lägga till information om låtskrivare till sina släpp ökat dramatiskt. Nu vill Spotify ta det steget längre och lanserar Songwriter Pages. 

Den nya funktionen kommer att göra namnen på låtskrivare klickbara där ett klick leder till en ny vy där alla låtskrivarens låtar listas. Det blir nu alltså möjligt för användaren att följa upp en låt och se vilka andra låtar som har samma upphovsperson och vilka artister hen samarbetat med.

Som låtskrivare kommer du att kunna dela med dig av dina verk på ett nytt och samlat sätt via en direkt länk till din egen låtskrivarsida och du kommer att få möjlighet att sprida en automatiskt genererad spellista med alla låtar där du medverkat som låtskrivare. 

– Bakom varje låt finns det en eller flera musikaliska genier. Det har varit möjligt att se upphovspersoner till en låt på Spotify sedan 2018 och vi har sedan dess märkt av en ökning på ca 60% i hur ofta distributörer och skivbolag krediterar låtskrivare och producenter på nya låtar som laddas upp hos oss. Med Songwriter Pages kommer det bli ännu lättare att upptäcka musik, nu genom låtskrivarna bakom låtarna man gillar - något vi är väldigt glada över att kunna erbjuda alla musikälskare där ute, säger Johan Seidefors, Head of Content Nordics på Spotify

Funktionen är än så länge lanserad i en betaversion. Läs mer om Spotifys Songwriter pages på Spotify.se och anmäl ditt intresse för att testa tjänsten.