Nyhet10 maj 2017
Bra och relevant musik gör att kunder vill spendera mer och att anställda trivs bättre. Stim och Sami gör för första gången en gemensam kampanj för att uppmärksamma värdet av det vi kallar riktig musik.

På vår hemsida riktigakanslor.se vill vi understryka musikens värde och hur känslofattigt det blir när man tar bort musiken från ett ambitiöst tilltal. För att göra det har vi använt oss av nätfenomenet "musicless music video" och först ut är E-Types 90-talshit This Is The Way.

– Jag skrattade högt när jag såg vad de gjort med min video. Det är kul att bli påmind om det vi gjorde då. Samtidigt är det här en viktig fråga. Musiken har ett värde som det är värt att betala för, säger Martin ”E-Type” Eriksson.

Med riktig musik så menar vi den som väcker något i dig. Den musik som ger dig feeling när du hör den på radion. Den musik som tar dig tillbaka i tiden och den musik som framförs av artister och musikskapare som får dig att köa till nästa konsert. Riktig musik har en avsändare – en upphovsperson.

– Med Riktig musik. Riktiga känslor. vill vi visa att det finns både en affärsnytta och en större nytta med att betala för skyddad musik. Ett medvetet musikval kan påverka både kunder och resultat positivt – samtidigt som man bidrar till det svenska musikundret, säger Peter Lindström, chef för Members & Market på Stim.

Varför är det värt att betala för riktig musik?

Riktig musik är en investering som lönar sig och tillför värde till din verksamhet. Riktig musik stärker ditt varumärke, väcker rätt känslor hos kunderna, får dem att stanna längre och ökar din försäljning. Musikvalet speglar inte bara din verksamhet, den påverkar också känslan på arbetsplatsen. Med rätt musik skapas en motiverande arbetsmiljö för dina anställda.

Med Stim och Sami får du tillgång till det största utbudet av upphovsrättsskyddad musik. Du väljer den musik som passar just din verksamhet – oavsett om du spelar radio, skivor eller streamar. Dessutom stöttar du svenskt musikliv och gör det möjligt för svenska artister och musikskapare att leva på sitt arbete. Du bidrar kort sagt till återväxt och investerar i svensk musiks framtid.

Se vår musiklösa version av E-Types This Is The Way och läs mer om varför bra musik lönar sig på vår sida för Riktig musik - riktiga känslor.