Nyhet23 november 2018
Att musik kan öka prestationen under träning är sedan länge klarlagt, och studier har även visat att varumärkesanpassad musik ökar försäljningen. Det vet gymkedjan Puls & Träning som får ta emot Stimgitarren 2018 för sitt strategiska arbete med musiken i verksamheten. Priset delades ut på konferensen Sound STHLM av Stims VD Karsten Dyhrberg Nielsen tillsammans med låtskrivaren Linnea Deb.

- Det känns jättekul att få ge Stimgitarren till Puls & Träning som använder musik på ett strategiskt genomtänkt sätt och samtidigt så tydligt vill bidra till ett hållbart musikliv. Med Stimgitarren vill vi uppmärksamma företag, organisationer och föreningar som ser hur musiken tillför värde till en verksamhet och vill bidra till att musikskapare får betalt när deras musik spelas, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd Stim.

Per Lehmann om priset:

- Eftersom våra kärnvärden är Fräscht, Schysst och Smart känns det viktigt och helt naturligt för oss att arbeta med STIM. Musiken är en betydelsefull del av kundupplevelsen och för oss är det självklart att vi gör rätt för oss gentemot upphovspersonerna. Vi är stolta och glada över att få ta emot Stim-Gitarren som vi ser som en fin bekräftelse på att vi gör rätt säger Per Lehmann, VD på Puls & Träning.

Motiveringen till priset

"Nära till träningsvärk, men också till inspirerande musik. Gymkedjan Puls & Träning får Stimgitarren 2018 för att de verkligen insett musikens betydelse för deras varumärke och affär. Rätt musik, på rätt plats bidrar till en strategiskt genomtänkt atmosfär och en träningsupplevelse som sträcker sig längre än de gruppledda passen. Att de dessutom med självklarhet lyfter fram vikten av att skapa ett hållbart musikliv för låtskrivare är något som Stim vill prisa. Tillsammans ser vi till att musikskapare ersätts när deras musik spelas på Puls & Tränings anläggningar runt om i hela landet."

Fakta om Stimgitarren

Stimgitarren har delats ut sedan 2002. Det är en uppskattning till Stims kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete.
Se tidigare mottagare av Stimgitarren.
 

Fakta om Puls & Träning

Det första gymmet öppnade 2006. De har idag över 70 gym i Sverige med cirka 30 000 medlemmar.