Nyhet27 april 2020
Så var det dags igen för Stim-magasinet att dimpa ner i brevlådor hos många av våra anslutna. Har du inte fått numret? Då kan du läsa tidningen digitalt.

Vårens nummer av Stim-magasinet kommer i en tid präglad av Coronakrisen. Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen inleder därför med en text om hur musiken inte får tystna, och om Stims arbete för att stötta musikskapare som drabbas ekonomiskt.

Vidare bjuder magasinet på två inspirerande intervjuer med framgångsrika musikskapare. Noonie Bao som skrivit hits till storheter som Katy Perry, MØ, Rita Ora och Avicii pryder omslaget och berättar om hur scenskräcken fick henne att satsa fullt ut på låtskriveriet. Vi träffar också Maher Zain, låtskrivare, artist och producent, som gjort dundersucce i Mellanöstern, Malaysia och Indonesien med sin musik.

Dessutom:

  • Manipulerade streams – hur ser problemet ut och vad görs åt saken? Debatten kring streamingfusk har gått het senaste halvåret. Stims Lina Heyman och Nils Danielsson förklarar.
  • Ett årtionde att minnas – hur har 2010-talet förändrat musikindustrin? Vi reder ut vad som egentligen hänt på musikfronten det senaste decenniet.
  • ICE – så funkar det. Läs mer om världens ledande tjänsteleverantör av copyright och datahantering som ser till att Stims anslutna får pengar snabbt, säkert och utan onödiga mellanhänder.

Läs om detta och lite till i nya numret, som du hittar i digital form här.