Nyhet14 augusti 2018
YouTube ingår ett nytt multiterritoriellt avtal med ICE. Licensen omfattar för närvarande Stim, PRS, MCPS, och GEMA samt ett antal större independent-förlags aggregerade repertoarer. Avtalet gäller från 1 januari 2017 till 31 mars 2020 och omfattar även YouTubes nya abonnemangstjänster som lanserades i juni i år.  

Vi är glada över att ha slutit detta avtal med YouTube, som är den sista stora leverantören av digitala tjänster som blir fullt licensierade under ICE Core. Förutom att avtalet innebär att musikens värde ökar så innebär det även en licensiering av nya territorier och täcker även YouTubes lansering av abonnemangstjänster.

Avtalet täcker över 130 områden i Europa, Mellanöstern, Afrika och Indien och gäller för en lång rad olika typer av musikanvändning såsom musikvideor, videoklipp uppladdade av fans, videobloggar, konsertvideor och tv-liknande format med musik i bakgrunden.

Den ersättning som utgår i och med det nya avtalet kommer att distribueras enligt Stims redan existerande fördelningsregler och schemaläggning. 

Tags