Nyhet21 augusti 2017
Idag lanserar vi nya webbtjänster på Stim.se! Vi är glada att kunna presentera en ny design och flera nya funktioner på Mina sidor.

Vi passade på att ställa några frågor om de nya webbtjänsterna till Anders Edgren, projektledare för nya Mina sidor.

Hur märker jag som användare att Mina sidor har förändrats?

- I första hand kommer du märka att utseendet är helt nytt. Det ska kännas nytt och fräscht – men samtidigt inbjudande att använda och klicka runt i. Sedan har vi givetvis förbättrat själva innehållet, det vi kallar tjänsterna. Exempelvis ersätter ”Mina Stimpengar” den tidigare tjänsten ”Utbetalningar”. Vi har också en helt ny version av stipendieansökan, som för övrigt öppnar för ansökan nu på fredag.

Kan jag använda Mina sidor på mobil och surfplatta?

- Absolut! Vi valde att inte utveckla en app för våra webbtjänster utan har istället lagt mycket krut på att ha en bra responsiv sida. Dvs du går in i din webbläsare som vanligt – och oavsett vilken typ av enhet du använder (mobil, surfplatta, dator) så kommer tjänsten anpassa sig till din skärm och fungera bra. Du slipper installera ännu en app på din enhet och kan istället bara bokmärka Mina sidor i din webbläsare.

Vi på Stim jobbar ständigt på att förbättra vår service till rättighetshavarna. Vilken av de nya webbtjänsterna tror du de kommer uppskatta mest?

- Förstasidan på Mina sidor, som man möts av när man loggar in. Där samlar vi relevant information och presenterar den med ett snyggt gränssnitt. Jag tror användarna verkligen kommer uppskatta den grafiska makeovern som känns modern. Jag hoppas att man tycker det känns kul och spännande att logga in på Mina sidor. Jag vill samtidigt påpeka att ett par tjänster kommer ha vår gamla design under en övergångsperiod. Det beror helt enkelt på att vi inte haft möjlighet att lansera alla nya funktioner på en gång. Men successivt så kommer samtliga funktioner få ett rejält lyft, med en enklare och bättre design och där användarvänligheten är högsta prio.

Om jag är kund och musikanvändare då – märker jag av någonting när jag loggar in?

- Ja, vi har alla våra intressegrupper i fokus. Samtidigt är vi tvungna att ha en viss prioriteringsordning så just idag kommer inga större funktioner lanseras för dig som musikanvändare. Men detta är under intensiv utveckling och kommer lanseras längre fram. Då kommer vi bl a införa en självadministrering av dina musiklicenser. Jag vill ändå rekommendera även dig som musikanvändare att logga in redan idag för att känna på det nya utseendet.

Vart vänder jag mig om jag har frågor eller synpunkter på nya Mina sidor?

- Hör av dig via kontaktformuläret här på Stim.se. Både ris och ros är varmt välkommet. Vi är intresserade av att veta vad du tycker, så logga gärna in och klicka runt och bekanta dig med nya Mina sidor så snart du har möjlighet.

Hur gör jag Mina sidor till ett bokmärke i min webbläsare?

Om du inte är van vid att bokmärka dina favoritsidor hittar du en guide för de olika webbläsarna här:

Google Chrome

Firefox

Safari

Internet Explorer