Nyhet4 april 2014

Alfons Karabuda tillträder som tillförordnad vd i musikskaparnas intresseorganisation Stim, då tidigare tf vd Helena Woodcock valt att återgå till sin ordinarie roll som chefsjurist.

Alfons Karabuda har varit ordförande i SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare, sedan 2007. Han tar över rollen som tf vd i Stim fram till dess att ny ordinarie vd tillträder. Alfons Karabuda är styrelseledamot i Stim, men lämnar under tiden som tf vd den rollen.

– Jag ser fram emot att även i rollen som tillförordnad vd i Stim värna rättighetshavarnas intressen. Helena Woodcocks spetskompetens som chefsjurist behövs i en tid av intensiv affärsutveckling. Därav den här förändringen, säger Alfons Karabuda.

För mer information kontakta:
Karin Jihde, kommunikationschef Stim [email protected], +46 70 732 188 8

Högupplösta bilder på Alfons Karabuda finns här.

Om Stim
Stim är en ekonomisk förening utan vinstintresse, som agerar på uppdrag av sina 71 000 anslutna musikskapare och musikförlag. För deras räkning förvaltar och upplåter Stim rättigheter till musik och text. Genom sitt internationella nätverk representerar Stim även rätten till den musikaliska världsrepertoaren. Stim verkar för skapande och spridning av ny svensk musik. För ytterligare information, se www.stim.se.