puffbild.jpg

Stims nya tjänst för att redovisa liveevenemang
Stims nya tjänst för att redovisa liveevenemang
Nyhet19 augusti 2020
Idag släpper Stim ett nytt digitalt verktyg för alla som ska redovisa liveevenemang. Den nya webbtjänsten är ett resultat av de intervjuer Stim genomförde med livearrangörer under 2018, där önskemål framfördes om ett smidigare verktyg.

Det ska vara lätt att göra rätt, fler fält ska vara färdigifyllda och det måste vara tydligare vad man betalar för och att pengarna når rätt låtskrivare. Det är några av önskemålen som framfördes till Stim och som vi nu hoppas ska vara uppfyllda.

Några av nyheterna är: 

 • Bättre sökfunktion 
  Sök direkt mot Stims register efter lokaler och artister samt meddela själv vilka artister som var huvudakt respektive förband. 
 • Top-tracks 
  Hitta rätt artist enklare med hjälp av artistens top-tracks, låtar som framförts ofta. Minskar risk för fel så att licenspengarna hamnar hos rätt låtskrivare. 
 • Kopiera färdiga setlists
  Låt Stim generera förslag på setlist för artisten. Enklare för dig som rapporterar och pengarna kan snabbare betalas ut till rätt låtskrivare. 
 • Styr innehåll på din faktura
  Du kan i större utsträckning själv styra innehållet och välja hur många evenemang som ska vara med på samma faktura.  

Testa direkt
Nu smyglanseras en första version och alla som ska redovisa liveevenemang till Stim har möjlighet att testa den. Dina synpunkter är viktiga och du kan lämna kommentarer via Mina Sidor när du genomför din redovisning. 
Du kan även redovisa att du inte genomfört några evenemang om så är fallet.

Välkommen att testa!