Nyhet18 maj 2021
Idag släpps Stims mobilapp för Android- och Huawei-telefoner. Stimappen ger låtskrivare och kompositörer full tillgång till royaltydata och gör att du enkelt kan analysera utbetalningar från Stim för att se var och när musiken har spelats och hur mycket pengar den har inbringat.

I vintras släppte Stim som ett av de första upphovsrättssällskapen i världen en Iphone-app för sina medlemmar. Nu kan vi glatt meddela att även Android och Huawei är med på tåget och självklart med samma smarta funktioner. Så tveka inte, ladda ned appen du med.

Appen ger Stimanslutna låtskrivare en unik helhetsbild av alla royaltyflöden, för streamingtjänster, radiospelningar och mycket mer - i Sverige såväl som i andra länder. Den innehåller också funktioner som att se exakt var, när och vilka låtar som framförts för livespelningar och detaljerad information om film- och tv-sändningar. Oavsett var och hur din musik och spelats erbjuder Stimappen en nära nog komplett sammanställning som få andra kan matcha.

För att kunna använda appen behöver du vara ansluten till Stim, samt ha en Iphone, Androidtelefon eller Huaweitelefon. För att kunna använda funktionerna fullt ut behöver du också ha fått minst en utbetalning från Stim sedan 2013.

Appen har tagits fram i nära samarbete med våra anslutna och så här sa låtskrivaren Hanna Jäger som varit med i utvecklingen:

– Att få se inkomsterna så här gör det lättare för mig att värdera mina insatser, och att inte riskera att “sell myself short". Det är bra att Stim har lyssnat på oss som är verksamma när de har utvecklat appen. Den gör det enkelt att få koll.

Djupdyk i appens funktioner och läs gärna mer om vad användarna tycker.

Ladda ned appen här!

Frågor? Kontakta oss på [email protected]!